Szerdától ugyan némi könnyítés következik a kilábalás időszakában, de ez még könnyen a visszájára fordulhat. A Körkép.sk a szigorú szabályok érvényessége idején járt a csallóközi kisvárosban.

 

Mindenki csak a legszükségesebb teendőjét intézi és főleg otthon van.

 

 

 hirdetes_810x300  

Az emberek Nagymegyeren is bizonytalanságban érzik magukat. Nem tudni, mit hoz a holnap. A mezőváros mindennapjait is megváltoztatta a járvány.

 

Déli 12.00 órakor már többen várakoznak az üzleteknél, hogy elvégezhessék bevásárlásukat. Itt is a szokásos képet láttuk: mindenki megrakja kosarát, többféle terméket vesz, hogy ne kelljen naponta üzletbe jönnie.

 

„Ezt muszáj így csinálni, mert félek, hogy valamit összeszedek”

 

– mondta az egyik vásárló. Jól látható, hogy a gyümölcs, zöldség mellett húsokat és tartós élelmiszert is vásároltak.

 

 

 

A parkokat máskor ellepték emberek. Manapság ott sincsenek annyian, inkább az a jellemző, hogy néhány szóváltás után hazamennek az emberek.

 

Járműből is kevesebb közlekedik az utakon. Átlagos hétköznapon ritkán található szabad parkolóhely a központban. A járvány felbukkanása óta azonban kedvünkre válogathatunk, hogy hová parkoljunk. Vannak, akik a bezártság miatti mozgáshiány okán a dolgaik elintézésére inkább a kerékpározást választják.

Az emberek többé kevésbé betartják a kormány óvintézkedéseit. Kivételek ugyan vannak, néhány idős ugyanis védőmaszk nélkül az ajánlott távolság betartása nélkül beszélgetett a bevásárlás után. A szépkorúak arról beszélgettek, hogy nagyon furcsa így a város, ahol „mindig zsongás volt”. Eddig nem is nagyon tapasztaltak ilyet, mondták.

A gyógyszertárakat Nagymegyeren is gyakran látogatják. Van, ahol a belépés előtt egy kisablakban kell elvégezni a kézfertőtlenítést.

A Szlovák Posta helyi kirendeltségénél elég gyakran várakoznak a sorukra az ügyfelek. Az üzletesek már bizakodva várják, mikor nyithatják meg egységeiket a vásárlók előtt. De addig is zárva tartanak, míg a gyorséttermek megváltoztatott nyitvatartási idő alatt kínálják ételeiket.

Elkeserítő érzés uralkodik el az emberen, ha rátekint a helyi városi művelődési központ előtti információs táblára, amelyen többnyire különféle programkínálat szerepel. Most azonban mindennemű rendezvényt betiltottak.

Ha valaki imádkozna, lelki nyugalomra vágyik, a helyi templomnál meghatározott időszakban tárt ajtók várják és az előcsarnokban imára kulcsolhatja kezeit.


Nagymegyer mindennapjaiba nagyon is beleszólt a koronavírus turisztikai szemszögből is, hiszen az év folyamán aligha van zárva a termálfürdő. Jelenleg viszont senki sem pihenhet ott…

További képeink:

   

      

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!