Nyitókép: TASR

 

A piros székeknek köszönhetően idén újabb helyeken ülhetünk le Pozsony központjában – tájékoztatott Marcela Glevická, a Pozsonyi Fővárosi Intézet szóvivője.

 

 „Az Ülj le! projekt keretén belül a fővárosba ismét visszatértek a piros székek és asztalok. Júniustól szeptemberig több tucat asztal és szék jelent meg a fővárosban a francia Fermobtól, amelynek a szezonális szettjeit Párizs parkjaiban is használják. Az első fázisban a főváros különböző térségeiben 70 széket és 22 asztalt helyeztünk ki“

 

– mondta a szóvivő.

 hirdetes_400x285  

 

Fotó: TASR

 

Idén az első székeket és asztalokat olyan pozsonyi udvarokra helyzeték ki, ahol eddig nem igazán lehetett üldögélni.

 

A projekt az első fázisban a Prímás téren, a Városi Könyvtár udvarán a Lőrinc-kapu utcában, a Mirbach-palotában (Ferencesek tere), a Pálffy-palotában (Úri utca), az Apponyi-palotában, a J. N. Hummel Múzeum udvarában (Kalapos utca), a Városi Könyvtár bejáratánál a Kapucinus utcában, az Esterházy-palota előtt (Ľudovít Štúr tér) és a Treskoň utcában valósul meg.

 

Fotó: TASR

 

 „A koronaválság utáni időszakban a nyilvános térnek különleges szerepe van, hiszen az emberek gyülekezése, csoportosulása nem olyan mindennapos, mint amilyen a válság előtt volt. Az Ülj le! projekt lehetővé teszi a pozsonyiak és a városba látogatók számára, hogy a nyilvános tér egy nagyobb szeletét használják fel kellemes és biztonságos üldögélésre a város újonnan felfedezett zugaiban“

 

– mondta Pozsony főpolgármestere, Matúš Vallo.

 

Mivel a nyilvános tér a belvároson kívül is prioritás marad, ezért a projekt második fázisában Pozsony városrészeinek eddig felfedezetlen részeiben szeretnének székeket és asztalokat kihelyezni.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.