Nyitókép: TASR

 

A Pozsony Megyei Önkormányzat (BSK) június 26-án, pénteken megkezdte a biológiai készítményekkel történő szúnyogirtást és az esetleges szúnyoginvázió visszaszorítását.

 

A BTI nevű készítményt, amely ártalmatlan a méhekkel és más rovarokkal szemben, a Morva (Morava) folyó mellett a gát mentén fogják alkalmazni, pontosabban Nagylévárd (Veľké Leváre) település kataszterétől egészen Nagymagasfalu (Vysoká pri Morave) kataszteréig.

 

 hirdetes_300x300  

Pozsony megye egy szakértő és néhány önkéntes segítségével április óta folyamatosan figyeli a szúnyoglárvák fészkeit, amelyekből Pozsony megyében mintegy 450-en van.

 

A terep utolsó feltérképezése során kiderült, hogy a Morva folyó árterében megemelkedett a szúnyoglárvák mennyisége. A fennálló helyzet miatt halaszthatatlanul be kell vetni a BTI-t tartalmazó környezetbarát szúnyogirtó szert, elsősorban a Morva folyó árterében, a gáton és a gát közötti térségben.

 

Annak ellenére, hogy a szúnyogok ellen hívott harc általában a települések kompetenciájában tartozik, Pozsony megye önkormányzata az érintett településeken szívesen segít az embereknek és a polgármestereknek abban, hogy a szúnyogok túlszaporodását időben megakadályozzák – mindezt a fészkek megfigyelésével, a fészkek megfigyelésére kialakított mobilalkalmazással, illetve a környezetbarát szúnyogirtó szer árának átfizetésével.

 

Mindemellett a megye azt ajánlja, hogy a települések gondozzák a közelükben elterülő növényzetet, ugyanis a gondozatlan, elhagyott zöld növényzet napközben remek búvóhelyet kínál a szúnyogok számára.

 

Körkép.sk/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!