Komárom a Duna és a Vág folyó közé ékelt, közismert történelmi város. Mint már arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a városvezetés nagy hangsúlyt fektet a kiváló környezeti adottságokkal rendelkező település fellendítésére. A június második felében tartott sajtótájékoztató alapján nemcsak a termálfürdő területén, de a Holt-Vág térségében is jelentős fejlesztésekre kerül sor, melyek részben városi költségvetésből, részben különböző pályázati pénzekből valósulnak meg.

 

Keszegh Béla, Komárom polgármestere kiemelte a város folyók által körbehatárolt előnyös földrajzi fekvését, mely napjainkig nagy mértékben kiaknázatlan maradt. Jelenleg a városvezetés a természet adta lehetőségeket megfelelő beruházásokkal igyekszik fellendíteni.

 

 

 hirdetes_300x300  

A Holt-Vág térségének fejlesztése már az előző években elkezdődött, idén pedig tovább folytatódik. Az előzetes tervek szerint július 1-én nyitották volna meg a vízibicikli- és csónak-kölcsönzőt, erre azonban még nem került sor.

A Körkép megkérdezésére Keszegh Béla polgármester elmondta, hogy a kölcsönző nyitásra kész, azonban még a Hajózási hivatal engedélyére várniuk kell. Előreláthatólag július 11-én szombaton nyithatnak majd meg.

 

A vízibicikli és csónakkölcsönző nyitásra készen áll

 

A terepen történő látogatásunkkor megtapasztaltuk, hogy az előző nyári viszonyokat tekintve lényegesen nagyobb és korszerűbb mólót építettek ki, amely több vízi jármű forgalomba állítását teszi lehetővé. Ezeken kívül már kerékpár, tandem-kerékpár, valamint paddle-board (úszódeszka) is szolgálja az érdeklődőket.

 

A kölcsönző a hét minden napján nyitva tart majd, és a napokban megújuló weboldalon keresztül előzetesen is lefoglalhatjuk az igényeink szerinti rekreációs eszközöket.

 

A Holt-Vág vize a vízügyi hatóságok folyamatos ellenőrzései alapján fürdőzésre alkalmas, de kizárólagosan saját felelősségre történhet. Ez utóbbi kitétel csakis azt hivatott jelezni, hogy a térségben nem adottak különféle technikai feltételek, mint például a fürdőzők biztonságát felügyelő úszómester. Tehát a figyelmeztetés nem a víz minőségére irányul, az higiéniai szempontból megfelelő.

 

 

A Holt-Vág térségében található vendégfogadók száma és ezek felhozatala folyamatosan bővül, biztosítva a széles választékot, valamint a családbarát hangulatot.

 

A kirándulók kényelmét szolgálják a vízpart-közeli füves-erdős részeken az idei évben folyamatosan megújuló és bővülő kültéri fedett pihenők, (közhasználatban: altán) amelyek mellett egy-egy család, vagy baráti társaság kényelmesen elköltheti az uzsonnáját, vagy éppen bemenekülhet a nyári zápor elől.

 

 

A Holt-Vág és környéke kellemes kikapcsolódást biztosít mind a város lakóinak, mind az idelátogató turisták számára.

 

Buday Mária

A képek a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.