Ipoly
  • HUF: 345.32
  • USD: 1.18
  • 20 °C
  • 28 °C
Régió

Pozsony megye egy kulturális kongresszusi központ felépítését támogatja

Az új kongresszusi központ lehetőséget biztosítana arra, hogy világhírű előadók lépjenek fel a fővárosban.

Nyitókép: bratislavskykraj.sk

 

Hirdetés(x)

Pozsony az egyetlen olyan főváros, ahol nincs kongresszusi központ. Pozsony megye ezért úgy döntött, hogy támogatni fogja a harmadik szektor kezdeményezését abban, hogy Szlovákia egy modern és reprezentatív helyiséggel bővüljön.

 

Hirdetés(x)

 „A PKO lerombolása óta a kulturális közösségnek nincs egy adekvát helyisége a kulturális rendezvények megszervezésére. Ezenkívül nem egyszer azért kellett lemondanunk a világhírű énekesek koncertjeit, mert nem rendelkeztünk megfelelő reprezentatív helyiséggel a fellépésükhöz.

 

Mindemellett a kulturális és kongresszusi rendezvények növelik az ország hírnevét a világban, pozitív befolyással vannak az infrastruktúra fejlesztésére, illetve szakembereket és befektetőket vonzanak az országba. Ez a nemzeti-kulturális kongresszusi központ a koronaválság után ösztönzően hathat az építkezés, az idegenforgalom és a kultúra fellendítésére“

 

– mondta Juraj Droba, Pozsony megye elnöke.

 

Az új kulturális központban 3 000 üllőhely lenne és évente 85 millió eurót hozna a konyhára. Ezenkívül a központ létrejöttével több mint 1 000 munkahely jönne létre a kerületben, az országba vonzaná a világ legjobb szakembereit és lehetőséget biztosítana arra, hogy világhírű előadók lépjenek fel a fővárosban.

 

A kezdeményezés célja, hogy Pozsony nemcsak a világ kongresszusi, de eseménynaptárjára is felkerüljön, ugyanis az EU-s országokhoz képest jócskán le van maradva. Míg a szomszédos Bécs, Budapest és Prága benne van az első tizenkettőben, addig Szlovákia csak a 177. helyen kullog.

 

Körkép.sk/BSK sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket