Alfonz
  • HUF: 368.14
  • USD: 1.17
  • 8 °C
  • 17 °C
Mindennapjaink

ISTER-GRANUM HERITAGE – Helyi termék értékesítési infrastruktúrájának fejlesztése

A projekt vezető partnere Muzsla község, magyarországi partnerként Szivek Péter őstermelőként hajt végre fejlesztéseket

Nyitókép: Muzsla Hegyközség Fb-oldala

 

Az Ister – Granum EGTC közreműködésével az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program (www.skhu.eu) keretében Muzsla község sikeres pályázata támogatásban részesült.

 

Az EGTC 2012-ben kezdett el foglalkozni a régióban helyi termék hálózat kialakításával. Azóta több pályázat keretében valósultak meg projektek. Feltérképezésre kerültek a termelők, akik kiadványok keretében is bemutatásra kerültek. Oktatási tevékenység, és rendezvényszervezés is megvalósult a támogatásoknak köszönhetően.

 

 

Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program támogatásának keretében valósíthatja meg az EGTC – tíz partnerrel együttműködve – eddigi legkomolyabb projektjét. A projekt résztvevői Párkány, Nagymaros városok, Szőgyén, Muzsla, Bajót községek önkormányzatai, a Börzsöny Vidékfejlesztési, és az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület, a Naturpoducts és a Szivek pince vállalkozások.

 

A „Wine_LAB” elnevezésű projekt vezető partnere Muzsla község, magyarországi partnerként pedig Szivek Péter őstermelőként hajt végre fejlesztéseket.

 

A muzslai projekt támogatása: 309 080,00 EURO

A projekt neve: Wine_LAB

A projekt száma: SKHU/1901/3.1/002

A Projekt megvalósításának kezdete: 2020.01.01

A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2021.12.31.

 

Muzsla községben borlaboratóriumot hoznak létre. A laboratóriumot analizátorral látják el, amely 43 különféle paramétert képes azonosítani, lehetővé téve a termelők számára a saját boruk címkézését és palackozását az elvégzett elemzések eredményei alapján. A régió több pontján időjárás-előrejelzési rendszer kerül kiépítésre. A szolgáltatás célja az időjárási változásoknak a szőlőtermesztésre gyakorolt kedvezőtlen hatásainak előrejelzése

 

A projektben résztvevő partnerek arra törekednek, hogy a régió helyi gazdálkodóitól a helyi terméket és élelmiszert vásárló emberek száma növekedjen. Ily módon a projekt hozzájárul a TAPE második specifikus célkitűzéséhez is, a helyi termékpiac integrációjához az Ister-Granum régióban.

 

 

További információt a projekttel kapcsolatban az alábbi elérhetőségen kérhet: sekretariat@muzla.sk

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket