Nyitókép: Körkép.sk

 

A nagy mennyiségű esővíz „elárasztotta” a Dunaszerdahelyi járást. Néhány településen a tűzoltók és önkéntesek segédkeznek az utcákat elárasztott csapadékvíz miatt.

 

 

Szentmihályfai helyzetkép. (Kép: Körkép.sk)

 

Az időjósok vasárnap estétől szerda reggelig jelentős csapadékot jósoltak, ami be is következett. A Dunaszerdahelyi járásban a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet által elrendelt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben ma este 20.00 óráig.

 hirdetes_300x300  

 

Forrás: shmhu.sk

 

Néhány településen elöntötte a víz a pincéket, és az eladóhelyiségeket sem kímélet. Másutt az emberek ki sem tudnak lépni az utcára a lezúdult esővíz miatt. A földeken is már áll a víz. Értesüléseink szerint több helyütt riasztani kellett a tűzoltókat, hogy szivattyúzással segítsenek megoldani a gondokat.

Szentmihályfai pillanatkép (Kép: Körkép.sk)

 

Szentmihályfán járhatatlanná vált az egyik utca, a gyalogosok bokáig érő vízben tudnak közlekedni. A helyi önkéntes tűzoltó testület tagjai órák óta dolgoznak az érintett területek felszabadításán.

 

Kép: Gelle FB-csoportja

 

Gellében már kedd este is a tűzoltókat kellett riasztani, ugyanis a csapadékvíz utakról, épülettől (Bagaméri fagyizó) való elvezetését másképp nem tudták megoldani . A lakosok véleménye szerint 10 éve nem volt hasonlóra példa, hogy az üzletből kannával kelljen kihordani a vizet.

 

Szentmihályfai utca. (Kép: Körkép.sk)

 

Köszönet illeti a tűzoltókat, önkénteseket, akik a felhőszakadás okozta károk, problémák megoldásán segédkeznek, a szakadó eső ellenére is.

 

Kép: Gelle FB-csoportja

 

Bevetésen a szentmihályfai tűzoltók. (Fotó: Körkép.sk)

 

Esőáradat Szentmihályfán (Fotó: Körkép.sk)

 

Dolgoznak a szentmihályfai tűzoltók (Fotó: Körkép.sk)

 

Körkép.sk

 

Az időjósok kiadós esőkre figyelmeztetnek – délnyugaton akár 100 mm csapadék is hullhat

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.