Ma délelőtt a közösségi hálón felröppent hír, miszerint a komáromi kórház területére a Szlovák Hadsereg katonáinak egysége érkezett, kisebb pánikot keltett Komáromban.

 

A kommentelők kedélyét Mudr. Ipóth Szilárd szülész-nőgyógyász szakorvos csillapította le, aki kifejtette, hogy a katonák senkit és semmit nem ellenőriznek.

 

„Ne feszélyezzük tovább az amúgy is feszült hangulatot, azért vannak itt, hogy szükség esetén segítsenek”

 

– írta a közismert orvos.

 hirdetes_300x300  

 

Ma reggel a Komáromi kórházhoz megérkeztek a katonák.

Gepostet von Éva Antonova am Dienstag, 13. Oktober 2020

 

A délutáni órákban az Agel kórház főbejáratához látogattunk el, ahol jelenleg egy felállított katonai sátor látható, a délelőtti képeken feltűnt teherautó már távozott. A kórház körül nyugalom uralkodik.

 

Az intézmény Facebook-oldalának tájékoztatása szerint az egyenruhás katonák az egészségügyi dolgozók munkáját segítik, elsősorban a kórház területére történő belépésnél teljesítenek szolgálatot, hogy az rugalmasan és főként biztonságosan történjen.

 

 

Naponta reggel 6.00 órától este 22.00 óráig a felállított katonai sátorban tartanak majd ügyeletet. A katonák a koronavírus-teszteléseknél is segíteni fognak, valamint a fertőzöttek érintkezési hálózatának felkutatásába kapcsolódnak be.

 

A komáromi kórház jelenleg kezelni tudja a járványhelyzetet, folyamatosan végzik a tervezett műtéteket is, viszont a beteglátogatási tilalom, tekintettel a pandémiás helyzetre, érvényben van.

 

Mindnyájunk érdekében tartsuk be az előírt biztonsági intézkedéseket!

 

Buday Mária

A képek a szerző felvételei.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.