Nyitókép: Flaska Lénárd

 

A helyi nyugdíjasszervezet tagjai komoly munkába kezdtek az egész településen. A koronavírus-járvány első hulláma előtt a patonyréti halottasházat, a második hulláma idején pedig a buszmegállót újították fel. Napról-napra ugyanazzal a lendülettel és örömmel dolgoznak.

 

 

Az önkéntes munkáról Flaska Lénárd polgármestert kérdeztük, aki elégedetten nyugtázta:
„Nagyon büszke vagyok arra, hogy egy ilyen községben élhetek családommal, ahol ennyi segítőkész, elszánt ember él. Köszönettel tartozom az említett önkénteseknek, s azoknak, akik mindeddig valamilyen úton-módon bekapcsolódtak falunk szépítésébe, kivették a részüket a munkából.”
Hozzátette, nagyon megható volt látni, ahogy az emberek lelkiismeretesen tevékenykednek.
Mint megtudtuk, az alapanyagokat többnyire szponzori felajánlásokból biztosították, amiért nagyon hálásak a helyiek. A munkálatokhoz a helyi önkormányzat is hozzájárult, például támogatókat keresett, biztosította a hulladék elszállítását, de említhetnénk akár a a halottasháznál lévő kamerarendszer bővítését is .
A településvezető szerint a a patonyrétiek szerencséje, hogy a sors fintoraként a munkálatokra a koronavírus miatti szigorú intézkedések (csoportosulás tiltása) bevezetése előtt került sor.

 

„Épp az azt megelőző hétvégén, mindkét hullámban. Szinte hihetetlen, de nagy szerencsénk volt, hiszen a munkálatok egyszer sem maradtak befejezetlenül”
– mondta.

&nbsp

A község lakossága nagyon örül a felújításoknak és nagyra értékelik az önzetlen tevékenységet.
Laky Erzsébet
Fotók: Flaska Lénárd

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.