Petra
  • HUF: 423.09
  • USD: 0.98
  • 12 °C
  • 17 °C

Hirdetés (X)

Régió

Őszi színvarázs a komáromi vízpartokon

Az elmúlt napokban leglátogatottabb a Vág folyó melletti kerékpárút volt, ahol sétáló párok, kerékpárosok jelentek meg.

Alig reménykedtünk már, mégis engedett az idei ősz egy parányit elcsenni szikrázó aranyából. Az esős október alaposan elrejtette az évszak színvarázsát, nem is csábította a kirándulókat, hogy csodálják szépségét. Most azonban, október utolsó hetében mégis meggondolta magát, és engedélyezett néhány félnapot, hogy a nap melengető sugarai megcsillanjanak a pihenni térő természet pompás színvilágán.

 

Viszonylag sokan ki is használták a várva várt napfényt, hiszen a vírus okozta kijárási tilalom egyik nagyon jó engedménye, hogy elvonuljunk a természetbe, és friss energiával töltődjünk fel. Komáromban ehhez nagyszerű lehetőséget nyújtanak a folyópartok, ahová a város több pontjáról könnyen és gyorsan kijuthatunk.

 

Az elmúlt napokban leglátogatottabb a Vág folyó melletti kerékpárút volt, ahol sétáló párok, görkorcsolyázók, kerékpárosok, babakocsis fiatal anyukák jelentek meg, de olyan is akadt, aki lóra pattant, s onnan gyönyörködött a természet szépségében.

 

A Vág folyó mente Komáromnál

Holt-Vág

 

 

Ugyanilyen népszerűséget mutatott a Holt-Vág környéke, ahová leginkább a horgászok, valamint a kisgyerekes szülők látogattak ki, az utóbbiak feltételezhetően könnyű megközelítése, valamint a nagy, füves térségei miatt. Nagyobb csoportosulás szinte sehol sem fordult elő, általában magányosan, vagy párosával jelentek meg az emberek. Ez alól kivétel képeztek a tinédzserek, akik bizony néhány helyen kerékpáron, és gyalogosan is ötös-hatos csoportokba tömörültek.

 

Komárom utcái egyébként – a kijárási tilalomnak megfelelően – csendesek, a forgalom kicsi, a lakótelepeken többnyire csak a boltba igyekvő, vagy kutyát sétáltató emberek láthatóak. A nagyobb élelmiszerüzletekben mérik a belépők testhőmérsékletét, a kisebb boltokban viszont nem. A temetőben a látogatási tilalom ellenére az esti órákban több mécses is világít, az intézkedések közül talán ezt tudják az emberek legnehezebben elfogadni. Pedig mindenki tudhatná: a holtak ideje és türelme végtelen …

 

A komáromi temetőkert.
Komáromi lakótelep.

 

Mindenestre a sírkert lombkoronái ugyanolyon pompával hirdetik az őszt, mint a folyópartok ártéri erdei. Vigyázzunk magunkra és egymásra, hogy jó ideig csupán látogatóként térjünk be az eltávozott lelkek birodalmába.

 

Buday Mária

A képek a szerző felvételei.

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket