Paula, Vanda
  • HUF: 357.68
  • USD: 1.21
  • 0 °C
  • 4 °C
Régió

Új sportpályának örülhetnek a gyerekek a komáromi Munka Utcai Alapiskolában

Az új létesítmény a legkorszerűbb, legigényesebb elvárásokat is kielégíti.

A komáromi magyar tanítási nyelvű Munka Utcai Alapiskola komoly múltra tekint vissza. Az iskola jelenlegi épület-komplexumát még 1965-ben vették birtokukba, és falai közt napjainkban is közel 500 diák tanulhat az anyanyelvén. A bő fél évszázados épület tantermeinek többsége a közelmúltban felújításra került.

 

Az intézmény a lexikális tudás mellett nagy hangsúlyt fektet a gyermekek egészséges nevelésére is. Ebben segíti őket a két tornaterem, a tanmedence és egy gyönyörűen felújított sportpálya, melynek hivatalos átadására november 25-én, szerdán került sor. Az ünnepségen jelen volt Keszegh Béla, városunk polgármestere is.

 

A pályán a korábbi, elhasználódott aszfaltréteg új felületet kapott, amelyre még egy, a jelenlegi szabályzatnak megfelelő rugalmas réteg is került. Tehát az új létesítmény a legkorszerűbb, legigényesebb elvárásokat is kielégíti.

 

A sportpálya többfunkciós, amely nemcsak a gyermekek szabadidős tevékenységét szolgálja, hanem sportversenyek megrendezésére is alkalmas, ezt az egyes sportjátékok szabályszerűen kijelölt pályái teszik lehetővé. A labdajátékokhoz szükséges kapuk kihelyezését az iskola vezetősége tavaszra tervezi.

 

A sportpálya felújításának összköltsége 43 ezer euró volt, amelyhez Komárom Város Önkormányzata 20 ezer euróval járult hozzá. A fennmaradó összeget az iskola saját költségvetéséből fedezte.

 

 

Az ünnepi átadón a város polgármestere Keszegh Béla vadonatúj futball-labdákkal is megörvendeztette a gyerekeket.

 

A Munka Utcai Alapiskolában minden adott az örömteli mozgáshoz, bizakodjunk hát, hogy az előttünk álló esztendő tavaszán korlátoktól mentes, gyerekek ujjongásától hangos, vidám sportjátékok helyszíne lesz ez a nagyszerű pálya.

 

Buday Mária

A fotókat a városi hivatal bocsátotta a Körkép rendelkezésére.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket