Nyitókép: Laky Erzsébet

 

Karácsonyi díszek, mézkülönlegességek, kürtőskalács, forralt bor.Változatos kínálat fogadta a látogatókat a gútai malomnál. 

 

 

Sok érdeklődő érkezett a mezővárosi piacra, hogy vásárolgasson, s feltöltődjön az árusokkal való találkozás alatt. Elvégre a közelgő karácsony jegyében telt a változatos portékákkal teli vásár december első szombatján Gútán.

 hirdetes_300x300  

 

 

Szájmaszkok, virágok, ünnepi díszek, táskák, szörpök, mézek, ékszerek. Többek között ezeket kínálták eladásra. Mikulás-járás előnapján népszerű termék volt a felakasztható Mikulás-csizma. A vásárlók örömmel válogattak a paprika-kenők (télire elrakott), a torma, s a fűszerpaprika-csokor között.

 

„Okvetlen vegyünk egy olyan paprikacsokrot a holnapi húsleveshez”

 

– mutatott a kívánt termékre az egyik férfi, akinek párja a házi készítésű fűszerek között válogatott. Mások diót mérettek a bejglihez.

 

 

Pikáli Róbert a Körkép.sk-nak elégedetten és örömmel mondta, hogy nagyon sikeres a piac, igazán jó a visszhangja, mert „az emberek vágynak arra, hogy hazait vásároljanak, s jól érzik magukat újra a piacon.” 

 

 

Az érdeklődők vásárolgatás mellett néhány szót is váltottak. Szabó Antal fiatal kora ellenére földművelést és mezőgazdasági munkát végez. Miután egy kisebb földet örökölt, vásárolt még hozzá további területeket. Legutóbb kelkáposztát termesztett, s a piacon is ezt árusította.

 

„Papa egykor fűszerpaprikázott, dinnyézett, s gyermekkoromban a piszkon kívül ez is rám ragadt”

 

– emlékezett vissza viccelődve aa régi időszakra.

 

 

A fiatal gazda beszélt arról is, hogy a koronavírus-járvány miatti szigorú óvintézkedések alatt szerette volna eladni a megtermelt zöldségeket, ezért úgy döntött, hogy a házuk elé rakja ki azt becsületkasszával. Nem titkolt célja volt az is, hogy a régióba valami újat hozva kedveskedjen a vásárlóknak, s ne dobódjon szemétbe a minőségi termék.

 

 

A vásárlók remélik, mihamarabb újra megnyitja kapuit a gútai piac.

 

További képeink:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.