Nyitókép: Laky Erzsébet

 

Türelmetlen gyermekek, gondosan előkészített Mikulás-csizma és cipellők, finomságok és dalolászás. Így várták a csallóközi településen a piros ruhás, szakállas bácsi érkeztét.

 

 

Kicsik-nagyok egyaránt izgatottan ébredtek december 5-én reggel, hiszen tudták, hogy a községbe érkezik a Mikulás. Nyárasd Község Önkormányzatának szervezésében, az óvintézkedések gondos betartása mellett tartottak Mikulás-napot. A lakosság nagyon örült ennek, hiszen vidámság költözött az utcákra. A csemeték örömteli arca, lelkesedése minden bút-bajt elfeledtetett az emberekkel.

 hirdetes_300x300  

 

 

Az utcán várakozó gyermekek megkacagtatták az arra járókat. Az egyik kisgyerek így szólt szüleihez: „Jöhetne már ez a Mikulás, mert ideges vagyok!” Erre az édesanya megkérdezte, „miért vagy ideges?”, mire a kisfiú „Hát a várakozásba!” – felelte.

 

 

 

Az önkormányzatnak nem volt könnyű dolga, hiszen szigorú rendeletek betartását követve kellett szerkezkednie. A Mikulás-csomagok figyelmes összeállítása mellett az élményt  azzal is fokozta, hogy a Mikulás-járműve egy kisvonat volt, aminek érkezését karácsonyi dalok jelezték.

 

 

Minél hangosabban szólt a zene, annál közelebb volt a pirosruhás, szakállas bácsi az adott házhoz.

 

 

A Mikulás számtalan kacagást vitt a nyárasdiak közé. Örömmel integetett mindenkinek, viccelődött az utcán lévőkkel, megtréfálta az anyukákat…. A gyermekek szemei csak úgy ragyogtak a boldogságtól. Áradoztak a Mikulás-élményről, hiszen nemcsak csomagot kaptak, de szólt hozzájuk, sőt, még afelől is érdeklődött, hogy hogy megy a tanulás.

 

 

Egy nyárasdi óvodáskorú kisfiú miután átvette a csomagot, megmutatta az élő Mikulásnak a házuk előtt lévő felfújt óriási Mikulást. Persze, a pirosruhás bácsi munkáját segédek alapozták meg.

 

 

Hakszer Mária a helyi kultúrház vezetője igazította útba a Mikulást, segítette őt, s Bacsó László polgármesterrel közösen vezényelték le az egész napot.

 

 

Ez a Mikulás nagyon különleges volt, hiszen miközben a kapuban várakozott míg az adott gyernek kiérkezik, segédeivel táncra perdült és énekelt is.

 

 

Volt ugyan olyan gyermek is, aki a pirosruhás bácsit látva kicsit megszeppent. Egy másik az édesapja kezét fogva egy darabon sétálva kísérte a kisvonatot…A nyárasdi önkormányzat közel 280 gyermeknek küldött csomagot. Az utóbbi időben rég volt ilyen vidám hangulat a faluban, s csak úgy zengett a karácsonyi hangulattól a település.

 

További képeink:

 

 

 

 

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.