Nyitókép: homeyhostel.com
Bevásárolólisták, teli bevásárlókosarak, előforduló üres polcok. Többnyire ezek jellemzik az adventi mindennapokat az üzletekben.
Közeleg a szeretet ünnepe. Advent harmadik hétvégéjén sokan indultak nagybevásárlásra. Természetesen, ez érthető, hiszen az élelmiszer beszerzése mellett egyre inkább az ajándékvásárlás kerül előtérbe. Ez utóbbi azért is sürgető, mert a kormány által bejelentett járványügyi szigorítások az üzletek nyitvatartását is befolyásolhatják.
Fotó: Körkép.sk
A vásárló csak kapkod a feje után, látva, hogy mi zajlik. Mindenki készülődik az ünnepekre, ez világos! De az emberek hozzáállása furcsa. Mintha megállna a világ… „Olykor úgy érzem, nem bírjuk ezt a nyomást. Szinte rosszabb, mint az első hullám alatt volt” – fejtette ki véleményét az egyik elárusítónő a Körképnek. Hozzátette, hogy alig bírják kirakni a termékeket.
Kép: woolvertoninn.com
Egyre nagyobb a kereslet a zöldség, gyümölcs iránt. Előfordul, hogy alig érkeznek az üres polcok megtöltésével:
„Azt kell, hogy mondjam, hogy az elmúlt években nem ez volt a jellemző ezekben a napokban. Legalábbis nem ilyen mértékben. Talán még korainak mondanám ezt a tumultust….”
jegyezte meg az elárusító.
Fotó: Körkép.sk
Néhány üzletben arra is panaszkodnak, hogy az idősek vásárlási idősávja kevésbé van kihasználva és rengeteg szépkorú rendezi bevásárlását akkor, amikor a legtöbben vannak az eladóhelyiségekben.
Fotó: Körkép.sk
Fenyőfából van elég
Körülnéztünk a fenyőfaárusoknál is. Advent harmadik hétvégéjén sokan indultak útnak, hogy fenyőfát vegyenek. Az árusok bizakodóak, hogy a kormány nem dönt majd a kijárási tilalom mellett, azzal ugyanis sokaktól megvonnák az élményt, hogy a család tagjai közvetlenül a karácsony előtti napokban örökzöldet válaszszanak. Az árusoktól megtudtuk, hogy idén is a nordmann a legnépszerűbb fenyőfajta.
Fotó: Körkép.sk

 

A koronajárvány minden tekintetben rányomja a bélyegét az ünnepekre, az üzletesek is jobban elfáradnak a megszokottnál. Az emberekben érezhető a bizonytalanság, hogy mi lesz, ha bezárnak az üzletek. Senki se szeretne ugyanis ajándék nélkül maradni. Az viszont furcsa, hogy ennyire megrohamozzák az emberek az élelmiszerüzleteket, hiszen azok nyitvatartása nem forog veszélyben.
Vigyázzunk egymásra, s figyeljünk embertársainkra és magunkra a bevásárlásaink során. Örömteli karácsonyi készülődést kívánunk mindenkinek.
Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!