Fényszórók, díszítőelemek sokasága alkotja a zsigárdi adventi kalendáriumot. A falubeliek örömmel fogadták a hírt, hogy naponta újabb és újabb díszítések fénye varázsolja el a járókelőket.

 

Az ötletgazda a helyi óvoda egyik pedagógusa, Lukács Karola.

 

„Édesanyám mondta, hogy a közössségi oldalon bekerült egy csoportba, ahol az effajta karácsonyvárásról beszéltek. A lényege, hogy mindenki kiválaszt egy napot december 24-ig, s a kiválasztott napra feldíszíti az ablakát, majd este bekapcsolja a fényfüzért, s kivilágítja azt”

 

– mondta elképzelésével kapcsolatban hírportálunknak az óvónő. Lukács Karola hozzátette, hogy ez egy Budapest melletti szokás, onnan vették át.

 hirdetes_810x300  

 

 

A vezekényi pedagógus beszélt arról is, hogy nagyon örült az ötletnek, hiszen, mivel nem falubeli, ezért alig ismerte az ottaniakat.

 

„Már egy éve itt lakom Zsigárodon, s ez a kalendárium azért is volt jó, mert ismerkedni is tudtam. Szeretem ezt a települést, s remélem, mihamarabb sikerül a beilleszkedés, a falubeliekkel való jó viszony kialakítása.”

 

Boldogan újságolta azt is, hogy a zsigárdiak lelkesen kapcsolódtak be a kezdeményezésbe, ezzel szorosabb kapcsolatba is kerülve egymással.

 

 

Az adventi kalendáriumról elmondta, hogy mivel vannak, akik nem tudnak elmenni megtekinteni az adott ablakot, ezért jó ötletnek tartják, sőt kérték, hogy a díszítésekről fényképek kerüljenek fel a világhálóra.

 

 

Lukács Karola a koronajárvány által beárnyékolt óvodai mindennapokról szólva elmondta, hogy jelenleg szerencsére ki lehet menni sétálni. A friss levegő és a mozgás szükséges, a gyermekeknek nem tesz jót az állandó bent lét.

 

„Ránk, pedagógusokra is negatív hatással van a járvány. Elmondhatatlanul nehéz dolgunk van, amikor az apróságok jönnek oda szeretetüket kimutatni, de nem lehet”

 

– nyilatkozott a nehézségekről.

 

Karácsonyi készülődés az óvodában. (Fénykép: Zsigárdi óvoda FB-oldala)

 

„A sok szeretet, amit a gyermekektől kapunk, felbecsülhetetlen értékű”

 

– folytatta.

 

A legszebb ünnepre nemcsak Zsigárd szerte készülnek, hanem az oktatási intézményben is. A gyermekek karácsonyi műsora december 24-től tekinthető meg a az óvoda Facebook-oldalán. Az óvodások adventi kalendáriummal várakoznak. Minden egyes nap kinyitnak egy ablakot, ahol kisebb meglepetés várja őket.

 

„Szemük ragyog az örömtől, s kíváncsian várják, ki nyithatja ki az ablakot, mi lesz benne. Emellet karácsonyi műsort is összeállítottunk”

 

– zárta.

 

Kép: Zsigárdi óvoda FB-oldala

 

A zsigárdi ünnepi fények és díszítőelemek szebbé varázsolják az ünnepkört.

 

Laky Erzsébet

Fotók: Zsigárd község

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.