Nyitókép: dunakanyarregio.hu

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tájékoztatása szerint hetvennégy újabb közútfejlesztés tervezése kezdődhet meg. A magyar kormány összesen 82 milliárd forintot (mintegy 225 millió eurót) biztosít újabb gyorsforgalmi, főúti, települési elkerülő, csomóponti és hídfejlesztések előkészítésére.

 

A továbbtervezhető gyorsforgalmi fejlesztések sorába tartozik az M2-es Vác utáni folytatása egészen az országhatárig. Csenger Tibor (MKP), Nyitra megye alelnöke az M2-es gyorsforgalmi út Ipolyságig történő megépítésével kapcsolatos hírre reagálva a R3-as gyorsforgalmi út megépítését sürgette.

 

 hirdetes_300x300  

 

A továbbtervezhető gyorsforgalmi fejlesztések sorába tartozik még a Békéscsaba gyorsforgalmi bekötését megteremtő M44 Kecskemétig érő szakaszának előkészítése; az M3 autópályától a román határig vezető M49 autóúttal a harmadik négysávos kapcsolat létrehozása Erdély irányába; az M81 az M1 és az M7 között észak–déli irányú gyorsforgalmi folyosó létesítése Budapesttől távolabb, Székesfehérvár érintésével.

 

Mohácson és Vácott a Dunán, Szolnokon és Szegeden a Tiszán, Szamossályiban a Szamoson épülhet új híd.

 

MTI/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.