Jeromos
  • HUF: 423.14
  • USD: 0.98
  • 12 °C
  • 19 °C

Hirdetés (X)

Régió

Elkészült a várva várt kültéri színpad Patonyréten – Képekkel

A helyiek nagyon örülnék a hírnek

Nyitókép: Flaska Lénárd

 

Örömteli napokat tudhatnak maguk mögött a patonyrétiek. Bár évente rendezvények, programok színes tárházát rendezi az önkormányzat és az egyes szervezetek, de kültéri színtér hiányában nem volt az igazi.

 

“Önkormányzatunk régi terve volt egy szanadtári színpad elkészítése, viszont pénzügyi háttér nélkül ezt nem tudtuk megvalósítani.”

 

– tudtuk meg Flaska Lénárdtól. A polgármester elmondta, hogy a színpadok mérete az adott rendezvény nagyságával változott, ami bizony nem volt ingyen.

 

 

“A bérleti díj megterhelő kiadás a településeknek. Egy beton pódiumunk van, melyet olykor-olykor használatuk, de nem felelt meg minden célra, ráadásul fedetlen is. Ezért tűztük ki megvalósítandó terveink közé, hogy valóra váltjuk álmunkat

 

– nyilatkozott a településvezető a Körkép.sk-nak.

 

 

Az új színpad a helyi futballpályán épült, ahol akár több mint ezer érdeklődő is elfér. Az építmény minden biztonsági előírásoknak megfelel.

 

 

Patonyrét kedvelt turistahely, hiszen gyönyörű természeti környezettel büszkélkedhet. A színpadra indentiáserősítő, mozgásra buzdító és kulturális eseményeket terveznek. A település vezetősége bízik abban, hogy a felsorolt programok közül a világjárvány alakulásától függően idén minél több megvalósulhat.

 

 

“Reménykedem abban, hogy a lakosokat megörvendeztethetjük valamilyen rendezvénnyel. Úgy érezzük, hosszú már a bezártság, és az emberek többsége már nehezen viseli”

 

– fogalmazott a településvezető, utalva arra is, hogy a falu mindennapjaiban egyre jobban érzékelhető a társaság, a nézelődés, a szórakozás hiánya.

 

 

“Hála az égnek, a Bethlen Gábor Alapnál beadott, majd sikeresen elbírált pályázatnak köszönhetjük a színpad megépítését. Önerőből erre sajnos, nem lett volna elég anyagi forrásunk” –

 

mondta a színpad finanszírozásával kapcsolatban

 

 

A patonyrétiek elégedettek fogadták a jó hírt.

 

 

Laky Erzsébet

Képek: Flaska Lénárd

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket