Nyitókép: Lég község FB-oldala

 

Az emberek nagy részének ugyan már elege van a tesztelésekből, de mivel a negatív teszteredmény kell a munkába járáshoz, ezért abszolválják. 

 

Nyárasdon a 13:00 órai összegzés szerint 272 személy teszteltette le magát. A pozitív eredmények száma 4. Pozitivitási ráta: 1,47%.

 

A község önkormányzatának döntése szerint a hétvégén nem célirányos tesztelést végeznek, így a nem nyárasdi lakosok előtt is adott a lehetőség. Várakozás alig van. A tesztelés vasárnap 18:00 óráig zajlik a helyi sportcsarnokban és a helyi alapiskola tornatermében. Az emberek nagyon elégedettek a segédkezők munkájával, kedvességével.

 hirdetes_300x300  

 

Nagymegyeren, Alistálon, Nagyszarván, Pódatejeden a mai napon nem tesztelnek.

 

Nyékvárkonyban Fazekas István polgármester elmondása alapján a nem falubelieket is letesztelik. Erre 20.00 óráig van lehetőség.

 

 

Keszölcésen ma 17:00 óráig tesztelnek egy mobil mintavételi helyen.

 

Fotó: Csiliznyárad FB-oldala

 

Csiliznyáradon ma már nem vesznek mintát, a tesztelés csak szombaton zajlott. Összesen 414 tesztet végeztek el, akiből egy eset volt pozitív. Ez 0,24%-os pozitívitási rátát tükröz.

 

Nagymadban 16.00 óráig a nem helyi lakosokat is letesztelik.

 

Lég községben 1667 személy volt koronavírus-teszten, közülük 14 fertőzött. Ez 0,35 %-os fertőzöttségi szintet mutat. A tesztelés 12:00 órakor véget ért.

 

 

Dunaszerdahelyen 6 mintavételi helyen zajlik a koronavírus-tesztelés. A nem regisztrált személyeket is letesztelik. Várakozni szinte sehol sem kell, legfeljebb az eredményre.

 

Sok településen megváltoztatták a tesztelés célirányosságát, mivel a járás rossz vírushelyzete miatt nem nyithatnak ki az oktatási intézmények. Másutt a kevés vírusteszt miatt limitált a tesztelési lehetőség, ilyen község például Albár.

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.