Nyitókép: Körkép.sk

 

Május második felére friss virágdíszbe öltözött Komárom. A változékony, szélsőséges időjárás dacára szorgos kertészek ültetgettek a város parkjaiban, hogy a tavasz minden nehézség ellenére megmutathassa saját pompáit. Többezer virág került kiültetésre a Lehár parkban, a Szentháromság szobor környékén, a belváros kisebb virágágyásaiban, a Tiszti Pavilon udvarában, a belvárosi kis körgyűrűnél.

 

Lehár park

 

Szentháromság szobor

 

Tiszti Pavilon udvara

 

 hirdetes_400x285  

Ha a Duna túloldalára átvezető Erzsébet híd környékén járunk, érdemes Lehár Ferenc szobránál picit elidőzni, és néhány pillantást vetni a piros-fehér-zöld színekben pompázó virágkompozíciókra, amelyek a színek változásával zenei motívumot rajzolnak a szemünk elé. Ugyancsak kedvesek a Megye utca apró, köztéri virágtartói, melyek sokszínűségükkel hoznak hangulatot a belváros régi épületei közé.

A Tiszti Pavilon belső udvara a nyugalom, a béke szigete, ahol a park zöldje, a friss virágágyások szinte meseszerű idillt teremtenek, és nagyon jó egy csöndes padon megpihenni.

 

V. László az Anglia parkban

 

Európa Udvar
Európa Udvar
Európa Udvar

A kis körforgalomnál már mozgalmasabb az élet, de az autóval érkezők is gyönyörködhetnek néhány pillanatig a virágok varázsában.

Az utcai kandelábereket az egész belváros területén, így az Európa Udvarban is futó muskátlik díszítik, amelyek elegáns előkelőséggel tekintenek ránk a magasból.

 

 

Az Anglia parkban az éppen virágzó vadgesztenyefák csábítják maguk közé a romantika kedvelőit, e csöndes, árnyas helyre, ahol V. László király hirdeti, hogy ő bizony ugyanúgy, mint Jókai és Lehár, szintén Komárom városának szülötte.

 

 

Most ismét él a város, talán – talán a járvány is engedett valamit szorításából, így a vágyott közösségi programokkal együtt, érdemes egy sétára is időt szánni híres Komárom belvárosában.

 

Buday Mária

A képek a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.