Nyitókép: bratislavskykraj.sk

 

A megyei képviselők jóváhagyása alapján zöldet kapott a Pozsonyligetfalu határában felépülő sportkomplexum. Az épületeggyüttesben jégkorong- és úszócsarnok, atlétikai stadion tribünnel, workoutos pálya, közterületek, játszótér, inline korcsolyapálya, illetve strandröplabda kap helyet. 

 

A Pozsony Megyei Önkormányzat a Szlovák Jégkorong Szövetséggel, az Ostredková utcai Egyesített Iskolával, illetve a pozsonyi rendőrség röplabda klubjával együttműködve szeretné felépíteni a komplexumot.

 

 hirdetes_810x300  

„A megye egy nagyon érdekes és jelentős projektjéről van szó, amelynek több, modern sportpálya is a részét képezi. A komplexumban egy atlétikai pálya is helyet kap, amely még mindig hiányzik a városból. Bízom benne, hogy miután elkészül a komplexum, Pozsony egyik legjelentősebb helye lesz, a sportolók és a nyilvánosság pedig szeretettel fogja használni“

 

– jelentette ki Juraj Droba, Pozsony megye elnöke.

 

Fotó: bratislavskykraj.sk
Fotó: bratislavskykraj.sk

 

Az új komplexum több objektumból épül fel, amelyek kölcsönösen szinergikus effektust fognak alkotni. A komplexum része lesz egy jégkorongcsarnok két jégfelülettel és komplex technikai, higiéniai és felfrissítésére szolgáló háttérrel. Ezenkívül a csarnok részét fogja képezni egy tetőterasz is, amely legfeljebb 400 néző befogadására lesz alkalmas.

 

Egy tribünnel ellátott atlétikai stadionnal is számolnak, amelyben egy ovális tartan futópálya, egy hármasugrás és távolugráshoz szükséges pálya és ugrógödör, dobósportokhoz, valamint magasugráshoz és rúdugráshoz szükséges szektorok kapnának helyet. Továbbá nem hiányozhat egy nemzetközi paramétereknek megfelelő multifunkcionális csarnok sem a labdajátékok számára 1200–1500 látogató részvételével.

 

Fotó: bratislavskykraj.sk
Fotó: bratislavskykraj.sk

 

Az Egyesített Iskola és a jégkorongcsarnok között egy közterület kialakítását tervezik vízi elemekkel, fasorokkal, teraszokkal és a pihenőövezetekkel. Az úszócsarnok mellett szintén egy zöldövezetet létesítenek workout és játszótéri elemekkel. Az egész kampuszt kerékpárút köti össze Pozsonnyal.

 

A komplexum nemcsak az Egyesített Iskola diákjainak és pedagógusainak áll majd a rendelkezésére, de a fiatal sportolóknak, a professzionális és amatőr sportolóknak, Pozsony és Pozsony megye lakóinak és látogatóinak, valamint a magyar és az osztrák határ közelében élőknek.

 

Fotó: bratislavskykraj.sk
Fotó: bratislavskykraj.sk

 

Körkép.sk/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!