Nyitókép: Umgéher Szilveszter

 

Vigadozva köszöntötték a nyár első napjait.

 

A bélvatai kultúrház udvarára hívták a helyi szépkorúakat, hogy együtt ünnepeljék meg a legmegelebb évszak beköszöntét. A Szlovák Nyugdíjasszervezet illesházi szervezetének célja ezzel az is volt, hogy hosszú idő után egy kis frissítő elfogyasztása mellet együtt lehessenek.

 

  hirdetes_300x300   

 

A helyiek igazán örültek a kezdeményezésnek, mivel az elmúlt időszak viszontagságai miatt már nagyon hiányoztak nekik a társaik.

 

„Mindannyiunk számára nehéz volt ez az időszak. Én finomságok készítésével, kertészkedéssel próbáltam múlatni az időt”

 

– nyilatkozta hírportálunknak az egyik szépkorú nagymama.

 

 

A délután folyamán teret kapott Farkas Gábor helyi lakos is, aki költeményeivel örvendeztette meg a jelenlévőket. Az Egy vers című programponton belül közreműködtek még Rácz Mária, Bankó Katalin és Kuczmann András. Emellett a Dávid Mónika vezette nyugdíjas énekkar adott elő különféle dalokat. Fülöp Kira modern tácokból tartott bemutatót.

 

 

A megjelentek között köszöntötték Kuczman András nyugalmazott tanárt, Petrovics Mártát, valamint az országos választmány tagját Bors Mihály is.

 

 

A szépkorúak finomsággal kedveskedtek a megjelenteknek. A jó hangulatot Hordósy Tibornak köszönhetően citeraszó biztosította, amit Petrovics Márta harmonikajátéka fokozott.

 

 

Nagy Ferenc, a helyi nyugdíjasszervezet elnöke, aki egyúttal Elvíra férje elmondta, hogy a szervezők bizakodnak abban, hogy mihamarabb újra találkozhatnak, s megtarthanak minden tervezett programot.

 

 

Laky Erzsébet

Fotók: Umgéher Szilveszter

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!