Nyitókép: Laky Erzsébet

 

Szórakoztató programok, zeneszó és sok-sok érdekességel várta a látogatókat a csallóközi településen. 

 

Nyékvárkony Nagyközség Önkormányzata vigadozni, ünnepelni hívta az érdeklődőket. A július 2-án és 3-án tartott Nyékvárkonyi Napokon hazai és határon túli fellépők is teret kaptak. A helyiek és környékbéliek láthatóan  nagyra értékelték az eseményt, hiszen a covid-időszak után már nagyon vágytak ilyenre.

 

 hirdetes_300x300  

 

 

A gyermekeket számtalan szórakozási lehetőséggel várták a szervezők. A legnagyobb örömforrás mégis a légvár volt. Mindkét napon rengeteget táncoltak a jelenlévők. Étlen, szomjan sem maradt senki, hiszen kiváló fogások között lehetett válogatni.

 

 

Színpadra lépett a magyarországi Apostol együttes, Soltész Rezső és a Hídvégi Band is. Szlovákiából többek között a Golddies zenekar, valamint a Retrock Party Band fellépését díjazta a közönség.

 

 

 

Fazekas István polgármester hírportálunknak elégedetten értékelte a kétnapos rndezvényt:

 

  „Öröm számomra, hogy az emberek két napon keresztül felhőtlenül ünnepelhettek. Büszke vagyok arra, hogy szórakozási lehetőséget tudtunk biztosítani a helybéliek számára, hisz segítőkész és dolgos emberek, akik megérdemlik, hogy olykor kikapcsolódjanak, szórakozzanak.

 

Mint elmondta, a rendezvény egyúttal a Nyék települések találkozója is volt.

 

 

A polgármester beszélt arról is, hogy a Nyék falvak találkozójára megközelítőleg tízévente kerül sor Nyékvárkonyban.

 

„Valójában most is ez történt, mi szerveztük meg a találkozót. Nyékek vannak többek között Szerbiában (Nyékince), Magyarországon (Alsó- és Felsőnyék, Nyékládháza, Kápolnásnyék), Olaszországban, Romániában (Erdélyben), valamint Szlovákiában (Feketenyék, Ipolynyék, stb.)”

 

– magyarázta a településvezető.

 

Fazekas beszélt arról is, hogy a program összeállításánal gondoskodtak arról, hogy minden generáció megtalálja a kedvére való műsorszámot. Fellépési lehetőség volt biztosítva a Dabrónaki nótázóknak is, akik Szlovéniából érkeztek.

 

„Egy gyönyörű előadást hoztak, amely során megzenésített murakozi népdalokat adtak elő csodálatos csokorba fogva”

 

– fogalmazott.

 

 

Az esti órákban Kökény Attila adott kisebb koncertet. A tömeg őt várta leginkább. Szívbemarkoló dallamokat, érzelmekkel téli slágereket és vidámabb dalokat is énekelt. A közönség örömmel énekelt vele.

 

 

A falunap értékeléseként Fazekas István kiemelte, hogy az eseménysorozattal a helybéliek is közelebb kerültek egymáshoz, ami azért nagyon fontos, mert a koronavírus-járvány idején az emberek a bezártságtól kissé elhidegültek egymástól.

 

A falubeliek és a Nyék településekről érkezettek is végre érintkezhettek egymással kulturális téren, együtt szórakozhattak, tapasztalatot cserélhettek.

 

„Úgy gondolom, mindenképpen pozitívum mindaz, ami itt történt”

 

– zárta.

 

 

Fazekas bízik abban, hogy a Covid-19 hatását idővel enyhíteni lehet az emberekben. Úgy véli, polgármesterként kötelessége minél több közös program kialakításával segíteni ebben. Erre szolgált a hétvégi rendezvény is.

 

 

A mulatság hajnalig tartó táncolással zárult.

 

További képeink:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.