Nyitókép: Körkép.sk

 

A Felföldi Dalia Iskola táborozó hetet tartott Gömörpéterfalán. Célja az érdeklődő gyerkőcök szórakoztató nyári táboroztatása, ahol rendre, fegyelemre tanítják őket. Képzett vezetők segítségével megtanulják itt az ősi dalia küzdési módszerek alapjait is, melyek ismeretének a magyarság sokszor fennmaradását köszönhette a századok során.

 

A tizedik táborozási hetet a hagyományokhoz híven az idén is családi nappal zárta a szövetség. Összegyűltek a családok, ahol az utódok az egy hetes elszakítottság után újra együtt lehettek a családjukkal. Együtt játszottak, szórakoztak, bemutatták a szülőknek, nagyszülőknek, mit tanultak meg a táborban.

 

Mi volt a forróságban megtartott családi napnak a programja?

 hirdetes_300x300  

 

A focipálya sarkában egy nagy szomorúfűz által adott árnyékot kihasználva Batta Borbás Lúcia mesét mondott a gyerekeknek és szülőknek.

 

 

Ezután a Szövetség a Közös Célokért Rimaszombati Területi Irodája helyszíni tájékoztatást tartott. Pósa Homoly Erzsó Rimaszombatból szólt a Magyar Igazolványok ügyintézési rendjéről, a magyarországi családtámogatásokról, a Köldökzsinór Programról. Átadásra került a Rákóczi Szövetség Első könyvem – babanaplója, a Nemzetpolitikai Államtitkárság által eljuttatott Babacsomag, s nem utolsó sorban újabb gazdára talált a Vándorbölcső, mely sok szép ajándékkal is megtelt.

 

 

A Vándorbölcső ezúttal a füleki Varga Tóth Henrietta családjához került. A család minden tagja, Abigél és Adél Éva kislányuk is tulajdonosa a Magyar Igazolványnak. A kis Abigél, félénken bár, de nagyon örült a sok ajándéknak, hálából elszavalta a Székely Himnuszt. A körülállók láthatóan meghatódva hallgatták, talán tudatosítva, hogy mit is jelent a magyar kormány harca a családokért, amely éppen a napokban zajlik az EÚ fórumain.

 

 

A szép aktus után közös szórakoztató játék következett a gyerekek és a szülők között. Közben folyt az íjjal és nyíllal történő célbalövés. Az ajnácskői Chovan Lilla irányításával történt bemutatót a gyerekek láthatóan nagy élvezettel végezték.

 

 

Nagy örömet váltott ki a vizes ballonokkal végzett röplabda mérkőzés is, amely a szülők és a gyerekek csapata között zajlott le. Itt mindenki győztes volt, a legjobban azok örültek, akik csuromvizesek lettek a nagy melegben.

 

Ezután a közönség körülülte Korpás Éva zenekarát a nagy, árnyékot adó szomorúfűz alatt. A Libidaridom együttes kedves, vidám gyerekdalokkal szórakoztatta őket.

 

 

Ide tartozik, hogy a Felföldi Dalia Iskola központja Péterfalán épül, igen előrehaladott állapotban van, már folyamatban van az épület berendezése.

 

 

Mede Géza

Képek: a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.