Nyitókép: Laky Erzsébet

 

A hagymaaprítás, burgonyametélés, húsok előkészítése mellett a főzőcsapat további tagjai a tűzhellyel foglalatoskodtak. Számtalan fűszerkeverék sorakozott az asztalon. Ìgy kezdődött a IX. Jánoskerti ízek, bográcsos ételek fesztiválja Sárosfán.

 

 

 hirdetes_810x300  

A gyermekek boldogan próbálták ki az ugrálóvár örömeit, és a különféle kézműves foglalkozásokat, tevékenységeket. Az esemény csúcspontja számukra a habfürdő volt. Csak úgy röpködtek a „habfelhők”, miközben egymást dobálták vele…

 

 

A szülők, szépkorúak közben beszélgettek, szórakoztak.

 

„Már nagy szükségünk volt erre a közösségi eseményre, hiányoztak nekem a sárosfaiak.”

 

– fogalmazott egy nagymama.

 

 

A főzőcsapatok jókedvűen főzőcskéztek. Különböző ételek készültek, köztük lecsó, babgulyás,  pacalpörkölt. A Csemadok sárosfai alapszervezete most is aktívan tevékenykedett a július 31-i rendezvényen.

 

 

A főzés befejezése után a zsűrinek kimondottan nehéz dolga volt az értékelés és a döntés során. Változatos szempontok figyelembe vételével értékelték a versenyétkeket. Földváry Terézia polgármester, a Csemadok sárosfai alapszervezetének elnöke örömmel fogadott minket.

 

A programot ismertetve boldogan mesélte, hogy nagyon elégedett a rendezvénnyel. miközben a Csemadok tagok  által készített isteni házi rétesre és páratlan ízű lángosra invitált bennünket.

 

 

„A jó kis gulyás nem fogyasztható finom lángos nélkül!”

 

– magyarázta az egyik várakozó fiatalember.

 

Amíg a felnőttek ételért sorakoztak, addig a legkisebbek kacagva, vidáman játszadoztak a szülők nagy örömére a habfürdőben. Hosszú volt már számukra is a bezártság – magyarázta az egyik fiatal édesanya.

 

A sárosfai főzőfesztivál szebbé varázsolta a résztvevők nyári napját.

 

További képeink:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.