Nyitókép: Körkép.sk

 

Az évente ismétlődő rendezvény híre, színvonala, most is nagyon sok embert vonzott a barkó falu sportpályájára. A rendezők láthatóan ezúttal sem sajnálták a fáradtságot. Időt, energiát fektettek az akcióba, bízva annak sikerességében.

 

Péterfalán tudják, hogy kemény munka nélkül nincs eredmény.

 

Igen, ők már híresek lettek. Az utóbbi évek nyári rendezvényei, mint a főzés, a családi nap, amiről portálunk is tudósitott nemrégiben, vagy az augusztus végi Barkó Parasztolimpia szép hírnevet szerzett a községnek.

 hirdetes_400x285  

 

Úgy látszik, a barkók nem akarják alább adni, azt tartják, hogy a „Színvonalat tartani kell”.

 

Úgy legyen!

 

 

Sajnos a pandémia otthon tartotta a népet csaknem egész évben, csak most nyáron szabadult ki az emberfia otthonról. Nem mindegy tehát, milyen a vágyott rendezvények színvonala. Egy biztos, itt Péterfalán az utóbbi évek rendezvényeiben még nem csalódott senki azok közül, aki ide ellátogatott.

 

A főzőcsoportok kellemes illatokkal árasztották el a sportpálya területét. Ez és persze az étkek látványa megcsorogtatta az idelátogató családok nyálrendszerét, így az apuka, vagy papa viszonylag gyorsan húzta elő a bugyellárisát, hogy megetesse kis családját. És persze inni is illik hozzá valamit.

 

Milyen étkeket főztek a csapatok?

 

Volt itt birkapörkölt, pacalpörkölt, lecsó, töltött káposzta, tyúkhúsleves, szarvaspörkölt nokedlivel, báránygulyás, még szilvásgombócot is készítettek a tapasztalt csapatok. Persze tetten érhettük a fiatalok próbálkozásait is, akik a tradícióba egy kis modernséget is belevittek.

 

Amikor a család jóllakatása összejött, akkor a nebulók a játékok, a szórakozás felé húzták apát-anyát. Szórakozásból a gyerekek számára található volt itt bőven mindenfelé.

 

 

 

A kultúrműsort főleg a helyi fellépők biztosították, akiket a közönség is már jól ismert. A Gesztetei Menyecskék, Feledi Gyerektánccsoport, Szendrei Kukolik Rózsika és unokája, Tomika, az Almágyi Népdalkör, Lichmanegger Tibor, Pákó Marikáék Szabó Dorinkával, hogy csak pár fellépőt említsünk, a teljesség igénye nélkül.

 

A Körkép.sk megkérdezte Keka Maros főszervezőt, mennyire elégedett a részvétellel:

 

„Nagyon elégedett vagyok, ennyi résztvevővel nem számoltunk. Úgy vélem, többen vagyunk, mint tavaly. Hiányoznak a fülekiek, ahol most városnapok vannak. Onnan tavaly sokan voltak, viszont jöttek Dobócáról, ahol egy hete volt a főzőverseny. Mi ott voltunk, főztünk, megígérték, hogy eljönnek ők is hozzánk. Betartották a szavukat férfiasan”

 

– mosolygott a főszervező.

További képeink a galériánkban.

 

Mede Géza

Képek: a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.