Vilmos
  • HUF: 401.37
  • USD: 1.06
  • 20 °C
  • 35 °C

Hirdetés (X)

Régió

Önmaga kritikájaként is indított petíciót a Szövetség az R7-es mielőbbi meghosszabbítása érdekében (Videóval)

Az elmúlt 20 évben elég idő állt rendelkezésre annak érdekében, hogy napjaink problémáira felkészüljenek.

Nyitókép: Körkép.sk

 

Öt magyarlakta város polgármestere (Dunaszerdahely, Komárom, Naszvad, Gúta, Érsekújvár) kezdeményezésére  petíciós aláírásgyűjtés indult az R7-es meghosszabbítása, valamint a déli- és keleti régió úthálózatának fejlesztése érdekében. A kezdeményezéshez a Szövetség-Aliancia is csatlakozott.

 

A cél, hogy 50 ezer aláírás összegyűjtésével felhívják a kormány figyelmét a magyarlakta térség vasúti- és közúthálózatának fejlesztésére. A megnövekedett kamionforgalom ugyanis nagymértékben sújtja szinte az egész dél-szlovákiai régiót.

 

A petícióban megfogalmazott kérdések ugyanakkor az elmúlt négy évben a Most-Híd vezette közlekedési és építésügyi minisztérium hatáskörébe tartoztak. A mai sajtótájékoztatón elhangzott valós problémák megoldására az előző kormányzati ciklusban minden eszköz a Most-Híd rendelkezésére állt.

 

A vegyespárti platform vezetője, Rigó Konrád mindenesetre nem vett részt a közös sajtótájékoztatón, bár a meghívóban a neve szerepelt. Mint ahogy nem kaptunk választ arra a kérdésünkre sem, hogy Érsek Árpád (Most-Híd) korábbi közlekedésügyi miniszter milyen hosszútávú stratégiai koncepciót dolgozott ki a térség problémáinak megoldása érdekében.

 

„A múlt már mögöttünk van, tanultunk a hibákból, mi a jövővel foglalkozunk”

 

– fogalmazott Forró Krisztián pártelnök ezzel kapcsolatos kérdésünkre.

 

A Szövetség-Aliancia politikusai és a régió polgármesterei így lényegében ugyanazokra a megoldatlan problémákra mutatnak rá, melyek megoldása a vegyespárt kormányzati időszakában is elmaradt.

 

Keszegh Béla, Komárom polgármestere elmondta, hogy összefogásuk fontos jelzés annak érdekében, hogy mindannyian tudatosítják a fennálló problémát, mely gyors megoldást igényel.

 

Keszegh szerint azonban a jelenlegi helyzet nem az elmúlt 2 év eredménye. Kiemelte, hogy az elmúlt 20 évben elég idő állt rendelkezésre annak érdekében, hogy napjaink problémáira felkészüljenek.

 

A sajtótájékoztató felvétele itt megtekinthető.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket