Nyitókép: Körkép.sk

 

Komárom belvárosában ismét kitárta kapuit a központi játszótér, amely a Tiszti Pavilon oldalánál, az Anglia parkban található. A gyermekpark több évtizede szolgálja a város csemetéit, generációk sora nőtt fel rajta, már a nagymamák is fel tudják idézni saját gyermekkori emlékeiket, amelyek ehhez a helyhez kötik.

 

A helyszín közel esik a város főteréhez, így a régió egyéb településeiről, egyéb céllal érkező látogatók, valamint a turistacsoportok is szívesen engedik itt szabadjára a kötött programoktól nyűgössé vált gyermekeket.

 

 hirdetes_300x300  

 

Természetesen az évtizedek folyamán a játékok több alkalommal cserélődtek, egyrészt elhasználódásuk miatt, másrészt mindig figyelembe véve az ide vonatkozó aktuális előírásokat, jelenleg az uniós szabványokat, amelyek a biztonságosságra helyezik a hangsúlyt.

 

A gyermekszemeknek kedves színes mászókák, csúszdák, hinták március 15-től átellenőrizve, a szükséges munkálatok elvégzését követően várják a csemetéket. Az illemhely a pelenkázóval együtt szintén rendelkezésre áll, fontos azonban tudni, hogy a helyiség bejárati ajtaja kizárólagosan 20 centes érmével működik.

 

 

 

A központi gyermekparkot szívesen látogatja az emberpalánták apraja-nagyja, hétköznapokon leginkább óvodás és kisiskolás csoportok veszik igénybe a szabadfoglalkozás hasznos, örömteli eltöltésére, hétvégén pedig a kisgyermekes családoknak nyújt nagyszerű kikapcsolódást.

 

 

A mozgás öröm, az egészséges életmód fontos része, amely jótékony hatást gyakorol a gyermekek testi-lelki fejlődésére. A komáromi központi játszótér nagyszerű lehetőséget biztosít erre, és különösen igaz ez gyönyörű napfényes tavaszi időben.

 

Buday Mária

A képek a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.