Ńyitókép: Körkép.sk

 

Április 10-én Komárom belvárosában HÚSVÉTVÁRÓ dalos-zenés találkozóra került sor. A „Komálom” elnevezésű családi matiné a Villa Camarum PT szervezésében valósult meg.

 

A húsvéti hangulat megteremtésére irányuló kézműves foglalkozások délután 3 órakor kezdődtek, a Zichy-pont közösségi terében. A gyermekek különféle, húsvéti díszítőelemként szolgáló, s egyben kézügyesség-fejlesztő tevékenységbe kapcsolódhattak be, helyi mesterek irányításával, úgy, mint a nemezelés, csomózás, tojásfestés. Az itt készült műveket aztán haza is vihették, így maguk is részt vállalva az ünnepvárás külső megnyilvánulásaiban.

 

 hirdetes_810x300  

 

A Klapka-téren „Hová dugta a nyuszi a tojást?” zenés-táncos Ringató foglalkozásra került sor, az énekkel és gitárral fellépő Süll Kinga vezetésével. A gyermekdalokból, mondókákból összeállított kültéri programban közreműködött Korpás Réka is, népdalokkal, valamint kobozkísérettel.

 

Komárom főtere az alkalomra hangulatos húsvéti díszekbe öltözött, és a kisgyerekeknek szánt húsvéti tojások a díszítőelemek közt bújtak meg, megtalálójuknak nagy örömet okozva. A tér minden szeglete vidám gyermekektől nyüzsgött.

 

 

Az örökmozgó csemeték nagyon kedvelték a kültéren elhelyezett népi játékokat, amelyeken saját ügyességüket tehették próbára.

 

A rendezvénynek az időjárás is kedvezett, mert a borongós égbolt sötét felhői mögül elő-elővillantak a napfény arany sugarai, és eső nem zavarta meg a piciknek szánt mókát, amely leginkább kikelet-váró jelleget öltött.

 

 

A hangulatos rendezvény a Paragraf könyvelőiroda, Komárom Város Önkormányzata, valamint a Bethlen Gábor Alap támogatásával jött létre.

 

Buday Mária

A képek a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.