Nyitókép: Körkép.sk

 

Egyházasbáston falunapot tartottak. A sikeres eseménynek egy jellemzője volt, ami mindent elárult róla, nagyon sokan voltak. A községben nem rendeztek falunapot, az utóbbi pár éven kívül, azokra is rányomta bélyegét a pandémia. Most minden összejött, köszönhetően  talán a  szezon elejének, a kellemes időnek, de elsősorban a jó szervezésnek.

 

A jó szervezésnek köszönhetően megtalálhatta minden látogató a számítását. Találhattak szórakozási lehetőséget a legifjabbak, a fiatalok, de az idősebb generáció is. Jelen voltak a helyiek, érdeklődéssel jöttek a vidékről, de távolabbról is.

 

Nem hiányoztak a falunapos gasztronómiai élmények, a kellemes illatok, amelyeket a főzőverseny biztosított. Hét csapat mérte össze tudását, főleg fiatalok. A bírálóbizottságtól három csapat kapott helyezési díjat, amit Molnár Richárd polgármester adott át nekik.

 hirdetes_810x300  

 

 

 

A szervezés teret adott egy kis politikának is, lévén, hogy megyei és helyhatósági választások lesznek októberben. Bemutatkoztak a Szövetség-Aliancia párt megyei képviselőjelöltjei, Auxt Ferenc, Cziprusz Zoltán és Mag-Fodor Enikő. Megígérték, hogy úgy, ahogy eddig, segíteni fogják ezután is a járás e legdélibb részét. Auxt Ferenc kitért a polgármesteri választásra is, dícsérte Molnár Richárd polgármester eddigi tevékenységét, kérte a község választóit, szavazzanak neki bizalmat újból az októberi választásokon.

 

 

Az elkövetkező kultúrműsorban felléptek a helyi nyugdijasklub tagjai, majd az óvoda és iskola adott kedves műsort. A közönség láthatta a ceredi asszonykórust, Pákó Marikát és csapatát Rimaszombatból. Tanúja lehetett Kovács Dorina művészi színvonalú éneklésének és Szendrei-Kukolik Rózsika nótázásának. Kukolík Tomika is gyönyörűen énekelt magyarul és szlovákul. Nótákat énekelt még a hazai Petrovszki Pali is. Majd temperamentumos táncnak tapsolhattak az értők, salgótarjáni fiatalok ropták a modern táncokat. Kissé még a port is felverték.

 

 

A résztvevők Mede Ferenc vállalkozó jóvoltából tanúi lehettek léggömb röptetésének. Sokaknak nagy élményt jelentett, kiváncsisággal töltötte el őket, hogy az eseményt közvetlen közelről láthatták.

 

A szórakozás, a gazdag műsor ezután zenével folytatódott. A pódiumon felléptek a V-Tech, az Accord együttesek és persze Horváth Atosz, a helyiek zenei üdvöskéje. A zene, a tánc a sportpályán késő éjszakáig folytatódott.

 

 

A Körkép.sk megkérdezte Molnár Richárd polgármestert, hogy látja a falunapot?

 

„Nagyon örülök. A részvétel fölülmúlta minden számításomat. Az emberek eljöttek, és ahogy tapasztaltam, jól érezték magukat. Sokan dicsérték a sokrétű programot és a szórakozási lehetőségeket. Igyekeztünk. Szeretném megköszönni magam és a képviselő-testület nevében is mindenkinek, aki besegített a szervezésbe, a falunap zökkenőmentes lefolyásába. Szeretném megköszönni mindenkinek, hogy eljöttek. Köszönöm.

 

mondta el a polgármester a véleményét.

 

 

További képek a galériában.

 

Mede Géza

Képek: A szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.