Nyitókép: Körkép.sk

 

Alig negyedóra alatt égett le a 30 hektárnyi gabonaföld a Dunaszerdahelyi járásban található Szászon. A kárt a földterület tulajdonosa a Körkép.sk értesülései szerint 137 ezer euróra becsüli.

 

Tegnap már beszámoltunk a Körképen arról, hogy hatalmas, szinte az egész járásban látható és érezhető tűz volt a Dunaszerdahely és Pozsony közötti Lég-Szász kataszterében. A lángokat többszáz méterről is látni lehetett, a füst és az égett szag a járási székhelyen és azon túl is érezhető volt.

 

Hírportálunk rendőrségi források alapján úgy tudja, hogy a tűz vagy egy eldobott cigarettacsikk, vagy szándékos gyújtogatás miatt történt. A tűzesetet a rendőrség vizsgálja. Előzetes információk szerint a gabonatábla a főúttól öt méterre kapott lángra.

 hirdetes_810x300  

 

 

Az erős szél nagyon felgyorsította a tűz terjedését, mely szinte vágtatott. Értesüléseink szerint alig negyedóra alatt égett le a gabonatábla. A 4-5 méter magas lángok egy helyen a vízzel teli kanálison is átcsaptak.

 

Az egyik családi házban csak azért nem történt kár, mert a körülötte levő széles gyepszőnyeg felfogta a tűz terjedését.

 

Égett a gabonatábla a Csallóközben – Képekkel

 

A gabonatábla az új házak sora és a kanális között kezdett el terjedni. A kivezényelt, tucatnyinál is több tűzoltóautó távolabb sorakozott fel és készült fel a tűz fogadására, hogy megakadályozza annak terjedését.

 

Tegnapi cikkünkben már beszámoltunk róla, hogy este 19.00 óra után lobbant lángra az épp aratás előtt levő gabona, mely csúcsminőségű, magnak való gabonából állt.

 

A Körkép.sk közvetve úgy értesült, hogy a tulajdonosnak volt biztosítása, ami némileg enyhítheti az elszenvedett kárt.

 

A dunaszerdahelyi és a somorjai tűzoltókon kívül a környező települések, így a nemeshodosi, nagypakai, dióspatonyi, nagymagyari és tejfalui önkéntes tűzoltók is részt vettek az oltásban.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!