Nyitókép: Körkép.sk

 

Vásárnapot tartott Besztercebánya megye Rimaszombat főterén pénteken, július 1-jén. A szervezők láthatóan középkori hangulatot is szerettek volna létrehozni, a résztvevők sátrai és portékái a szép főtér két történelmi temploma körül lettek elhelyezve, ahogy az valamikor is volt a történelem során. A vásárt Ján Lunter megyeelnök és Cziprusz Zoltán megyei képviselő nyitották meg, akik üdvözölték a kiállítókat és a vásárlókat.

 

Ján Lunter megnyitójában a vásár létrehozásának céljáról beszélt. Elmondta, hogy a rimaszombati immár az ötödik ilyen típusú vásár a megye területén.

 

 hirdetes_810x300  

 

Kiemelte, céljuk egyrészt a helyi termelők bátorítása, biztatása, munkájuknak, termékeiknek, portékáiknak a megismertetése a közönséggel. Kézművesekről, iparosokról van szó, akik bátrak voltak, belevágtak és kemény munkával bizonyították, hogy a mutatós, hasznos hagyományos termékekre ma is szükség van. És ami a legfontosabb, meg lehet élni belőle.

 

Másrészt a megye célja a széleskörű közönség bátorítása is, felhívni a figyelmet a szép, ízléses, de főleg hasznos dolgok létére, amelyek itt vannak a közelünkben, elérhetőek és árban is megfelelőek.

 

 

A megyeelnök hangsúlyozta, szeretnék, ha rendezvényeik, vásáraik egy minőségileg új kezdetet jelentenének az élet kulturális, de gazdasági területén is. Ennek a kezdetnek tartott kezdeményezésüknek jeleként egy kis kolompot rázott meg, kezdet, illetve ébresztő gyanánt. 

 

Cziprusz Zoltán a város nevében üdvözölte a mintegy 20 kiállítót Rimaszombat gyönyörű főterén, a nagy meleg ellenére is jó vásári hangulatot és sok vásárlót-vevőt kívánt nekik.

 

A szervezők kultúrműsorról is gondoskodtak, a színpadon a közönség előtt a Hájik és a Háj együttesek léptek fel.

 

 

A Körkép.sk megkérdezte Ján Lunter megyeelnököt elégedett-e az eddigi vásárok lefolyásával, mennyiben teljesítették a megye elképzeléseit?

 

„Úgy tapasztaltam, hogy a vásáraink lefolyása az eredeti elképzeléseink szerint zajlik. Nagyon jó visszajelzéseink vannak úgy a kiállítók, mint a vásárlók részéről. Megbizonyosodtam róla, hogy a kezdeményezést mindenképpen érdemes lesz folytatni” 

 

nyilatkozta hírportálunknak.

 

Mede Géza

Képek: a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.