Nyitókép: KDH Fb-oldala

 

A szlovák liberális pártok egy része ma összefogott, hogy bejelentse közös megyefőnök-jelöltjét Nyitra megyében. Szlovákiában október 29-én tartják az összevont helyhatósági és megyei választásokat.

 

A jelöltek közül az elsők között Csenger Tibor (Szövetség-Aliancia) jelentette be indulását. Elmondva, hogy várhatóan akár 11 szlovák jelölt is lehet, így a szavazatok megoszlása esetén (tekintve, hogy a választás egykörös), akár a magyar jelölt is befuthat.

 

Akár győzhetnek is a magyarok Nyitra megyében. A Szövetség bemutatta jelöltjeit – Videó+ jelöltek

 hirdetes_810x300  

 

Július 25-én kilenc párt támogatását élvezve Martina Holečková (KDH) is bejelentette indulását. Holečkovát a releváns pártok közül a KDH, az SaS, a Spolu és a Za ľudí is támogatja. A Sme rodina és az OĽaNO ellenben még nem nevezte meg saját jelöltjé Holečková mellett. Nyitra progresszív polgármestere, Marek Hattas is kiállt. Érdekesség, hogy néhány hete az SaS még Štefan Gregor, Ipolyság város polgármesterét akarta indítani, aki azonban most visszalépett Holečková javára.

 

Mint elhangzott, megyefőnök-jelöltként Holečková az infrastruktúra-fejlesztéseket, transzparens döntéshozatalt, nyitott hivatalvezetést és a környezetkímélő megoldásokat támogatja.

 

SITA/Körkép.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!