Nyitókép: Körkép.sk

 

Évek óta minden nyáron ellátogat Komáromba a Zoo Park vándorló állatkert, ahol a trópusi övezet élővilágának különféle egyedei láthatóak, így például elefántok, tevék, zebrák. A gyermekcsalogató létesítmény leglátványosabb attrakciója az elefántok fürdetése, amikor a hatalmas testű állatokat e célból a Vág folyóba terelik.

 

A fánik lubickoltatása minden nap délután fél 2-kor kezdődik, és nagyjából 10–15 percig tart. Tehát a látványért érdemes pontosnak lenni, bár pár perces késés az ő részükről néha előfordul, ha valamelyik elefántnak nincs kedve elindulni, mert éppen kellemesen sziesztázik. Ilyenkor gondozójának hangosabb szóval, meg egy kis noszogatással kell őt jobb belátásra bírnia, magyarázva a rendszeres tisztálkodás fontosságát.

 

 hirdetes_810x300  

 

Egyértelmű, mindez turistacsalogatónak is számít, hiszen nehéz elkerülni, hogy a kilátogató családok gyermekei ne akarjanak az elefántfürdetést követően bemenni a színes ugrálóvárakba, valamint közelről megtekinteni a többi különleges állatot is.

 

Persze, mint mindenről, erről is megoszlik az emberek véleménye, hiszen az állatvédők inkább természetes közegükbe helyeznék vissza az ember fogságában élő lényeket, a természetvédők pedig a Vág folyó tisztaságáért is aggódnak, főként ilyen aszályos időszakban.

 

 

De az is igaz, keveseknek adatik meg, hogy a trópusi övezet szavannáira, sivatagjaiba látogassanak el, és valljuk be, kinek nem jelent élményt, hogy Komáromban, a Vág folyóban láthat békésen úszkálni két ilyen hatalmas testű állatot?

 

A Zoo Park táborozó helye könnyen megközelíthető, a Vág csárda mellett található és már a folyó hídjáról is megpillanthatjuk a tarkabarka objektumot. A pénztárnál állatcsemegét is vásárolhatunk, így finomságokkal is kedveskedhetünk a szelídebb állatfajoknak. A bátor és kalandvágyó látogatók akár az elefánt hátán is „lovagolhatnak”, vagy „elefántogolhatnak”, ha úgy jobban tetszik.

 

 

Természetesen a belépőjegybe mindez beleszámítódik, és ha nem is értünk egyet az állatok ilyen jellegű kihasználásával, kiadásaink minden bizonnyal az állatok élelmezését is segítik, és ezáltal jót teszünk velük. A fürdőzés megtekintése ingyenes, így mindenképpen megér egy kirándulást, hiszen a különleges élmény nem marad el.

 

Buday Mária

A képek a szerző felvételei.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.