Érik a szőlő, hajlik a vessző – családi program és őszi Borkorzó szórakoztatta a komáromiakat (Képgalériával) - Körkép.sk
Auguszta
  • HUF: 381.07
  • USD: 1.08
  • 4 °C
  • 15 °C

Hirdetés (X)

Mindennapjaink

Érik a szőlő, hajlik a vessző – családi program és őszi Borkorzó szórakoztatta a komáromiakat (Képgalériával)

A Komáromi Borkorzón a régió legízesebb borai kerültek a széles közönség elé.

Nyitókép: Körkép.sk

 

2022. szeptember 9–11. között két év kihagyást követően ismét megrendezésre került a Komáromi Borkorzó, ahol a régió legízesebb borai kerültek a széles közönség elé. A rendezvényre a város legjelentősebb helyszínén, a Klapka György téren került sor, ahol 12 pincészet sokféle borából választhattak az érdeklődők.

 

A kiváló vörös- és fehérborok mellett az ínyencséget kedvelők megkóstolhatták a legkülönfélébb gyümölcsborokat is, ám ha valaki egy üdítőre vagy jó kávéra vágyott, azért sem kellett messzire menni. A kereslet és kínálat lebonyolítását most is stílusos fabódék tették lehetővé.

 

SJE Nyílt nap

 

Persze, ahol az italok sokfélesége várja az embert, ott az ételek sem hiányozhatnak a kínálatból. A népünnepély jellegű rendezvényen több vendéglátó egység volt jelen, és gazdag kínálatukkal sokféle igényt kielégítettek: a cigánypecsenye, a sült kolbász, a libamáj illata nemcsak a Klapka teret lengte be, de az élénk széllel a Nádor utcán is végigszállott.

 

 

Lehetett továbbá kapni kemencés lepényt, sült burgonyaszirmot, nagyon finom sajtkülönlegességeket. A lacikonyhás vásári ételek és a finomabbnál finomabb borkülönlegességek kiváló alkalmat teremtettek a baráti beszélgetésekre is.

 

A borkorzón hangulatos koncertek emelték a hangulatot, így volt például Rockmisszió, The Beat This, vasárnap pedig Peter Lipa koncert.

 

 

A szombat délután műsora családi programokkal egészült ki, „Érik a szőlő, hajlik a vessző” megnevezéssel, amelyre a Tiszti Pavilon udvarában került sor. Tanúi lehettünk itt a múltidéző szőlőpréselésnek, és megkóstolhattuk a frissen készült mustot is.

 

A gyermekek vidáman elszórakoztak a népi gyermekjátékokkal, de szívesen bekapcsolódtak a kézműves foglalkozásokba is, mint a nemezelés, babakészítés, képkirakás.

 

 

A gyermektáncházban a hangulatot a Hárompatak zenekar teremtette meg, amelynek ritmusos zenéjére kicsik és nagyobbacskák egyaránt táncra perdülhettek.

 

Valamennyi program közül kiemelkedő érdeklődés övezte a látvány-rétesnyújtást és sütését, amelynek előkészítését a Komáromi Városi Hivatal dolgozói vállaltak fel, és a F&K pékség rangidős mestere sütött meg. A rétestészta és a különféle ízes töltelékek előkészítését több ügyes kezű hölgy végezte. A tészta nyújtását, amely nagy szakértelmet és ügyességet igényel, Szabó Csilla vállalta fel, úgyszintén annak abroszos föltekerését is. Az előkészített tekercs Keszegh Margit gondos kezeibe került, hogy átkenegesse, és a sütőlapra helyezze.

 

 

 

A finom magyaros édesség újabb és újabb adagjai több órán át folyamatosan készültek, és a kemence mellett mindig hosszú sorok keletkeztek, hogy melegében megkóstolhassák azt, hiszen finom illata belengte az egész belvárost.

 

A naplementét követően aztán ismét a koncerteké és persze a jó boré lett a főszerep. A hétvégi rendezvény sokszínűsége valamennyi korosztály számára kellemes kikapcsolódást, élményteli órákat jelentett.

 

 

Buday Mária

A képek a szerző felvételei.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket