Nyitókép: Körkép.sk

 

Kellemes időben telt az őszi vásár első napja Tornalján. Az utóbbi időben szépen kialakuló városi park fele megtelt árusokkal, regionális termékeket gyártó termelőkkel, és persze a sikoltozó gyerkőcök kedvenceivel, a körhintával, a hullámvasúttal és a legkisebbeknek szolgáló vonatocskával.

 

Portálunk a vásár kezdetén látogatott el Tornaljára, pénteken dél körül a vásár forgataga sem volt még az igazi. Mindenesetre minden készen állt a vásári hangulatot kedvelők számára egy kis kellemes szórakozásra. A vidékiek az árusok kínálatát, a termelők portékáit nézegették, és persze az iskolából hamarabb szabaduló gyerkőcök is ott visongtak az erre szolgáló szerkezeteken.

 

 hirdetes_810x300  

 

A meghirdetett sörfesztivál szervezői is szerelték a csapokat ezerrel. Mellette már elkészült a vásári sült kolbász, amely ontotta a kellemes látványt és illatot. Egyesek nézegették a kínálatot, nagyokat lélegeztek, majd megittak egy vodkát.

 

„Majd a másikat estefelé, akkor már lesz sör, meg itt lesznek a haverok is” – mondták mély meggyőződéssel.

 

Egészében véve a vásárnak a kezdeti időszakát kaptuk el, amiről a mellékelt képek is tanúskodnak.

 

 

A Körkép.sk megkérdezte az embereket, milyennek látják az idei vásárt. Az volt az általános vélemény, hogy a részvételre valószínűleg rányomta a bélyegét a drágulás, a felelőségteljesebbek  létbizonytalanságról beszéltek. Megtudtuk, hogy az árusok száma kevesebb, mint tavaly volt, mert sokan közülük Rozsnyót választották, ahol bányásznapokat tartanak. Úgy gondolják, hogy ott nagyobb haszon kecsegtet.

 

Figei Tibor chanbara világbajnok Rimaszombatból így vélekedik erről:

 

„Hét éve dolgozom Tornalján, minden évben megnézem a vásárt. Tornalja egy kedves, fejlődésben levő kisváros, így nem is várok sokat a vásártól. Úgy gondolom, megüti azt a mércét, ami egy ilyen várostól kitelik. Azt is látom, hogy mérhetetlenül sok munkája van benne a szervezőknek, nem rajtuk múlik a vásár látogatottsága sem, amely az egyik évben nagyobb, a másik évben kisebb” – mondta a világbajnok.

 

 

Ennyit a vásárról

 

Ide kívánkozik, hogy október végén Tornalja is új polgármestert és új képviselő-testületet választ. A Körkép.sk utánajárt, kik indulnak a polgármesteri választáson és hány képviselőjelölt száll ringbe, hogy négy évre tagja lehessen a városi képviselő-testületnek.

 

Megtudtuk, hogy Szögedi Anna, a jelenlegi polgármester már nem indul a polgármesteri posztért, négyen határoztak úgy, hogy megmérettetik magukat. Ezek:

 

 

  1. Marian Dorkin, 39 é., vállalkozó, OĽANO, NOVA, Kresťanská únia, ZMENA ZDOLA
  2. Štefan Dusza, Ing., 59 é., vállalkozó, független jelölt
  3. Erika Győrfiová, Ing., 61 é., a város főellenőre, HLAS – sociálna demokracia, Szövetség-Aliancia, SME RODINA
  4. Róbert Jóry, Ing., 50 é., állami alkalmazott, független jelölt

 

A képviselőjelöltek 4 választási körzetben indulnak:

 

Az I. választási körzetben 3 képviselőjelölt indul, megválasztva egy képviselő lesz.

A II. választási körzetben 2 képviselőjelölt indul, megválasztva egy képviselő lesz.

A III. választási körzetben 4 képviselőjelölt indul, megválasztva egy képviselő lesz.

A IV. választási körzet a legnépesebb, itt 26 jelölt indul, megválasztva pedig 10 képviselő lesz.

 

Mede Géza

Képek: a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.