Nyitókép: Körkép.sk

 

A nyár elején adtunk róla hírt, hogy a Komáromhoz tartozó Őrsújfalun bérlakások készülnek, amelyek nem szociális lakások, hanem fészekrakós start-lakások lesznek, ám a legalacsonyabb árkategóriában.

 

Örömmel tapasztalhatjuk, hogy a tervezett lakások elkészültek, és az érintett családok csütörtök délután átvehették a lakáskulcsokat. Az átadón a város vezetőségén, helyi képviselőkön kívül jelen volt Katarina Brunczková államtitkár asszony is, aki a bérlakás programot (SFRB) felügyeli.

 

Kép forrása: Buday Mária, Körkép.sk

 

 hirdetes_810x300  

 

E lakások kialakítására úgy adódott a lehetőség, hogy Őrsújfalun a korábbi alapiskola épülete 17 évig kallódott. Három évvel ezelőtt felmerült a hasznosítás gondolata, aztán megkezdődtek a felújítással kapcsolatos előkészületek. Az építkezés egy éve indult meg, amelyben a kiadások 40 százalékát állami támogatásból fedezték, a fennmaradó rész pedig előnyös állami hitel, amit lakbér formájában térítenek majd a lakók.

 

A 14 lakás a legújabb előírásoknak megfelelően készült, rekuperációs légtechnikával és 8 napelemmel a tetőn, amelyek a meleg víz előállítását segítik. Az épület hőszigetelése A0-ás normának felel meg, így a bérlakások rezsiköltsége a lehető legalacsonyabb. Az ingatlanhoz 21 autó-parkolóhely tartozik, mely szintén a lakók rendelkezésre áll.

 

 

A korábbi jelentkezések alapján, a sorsolást követően 10 család költözött most be, a maradék négy lakásra a közeljövőben jelentkezhetnek az érdeklődők.

 

Öröm látni, hogy a romosodásra ítélt épület új, hasznos célt szolgál és bizakodunk, hogy tavaszra az új lakók virágos kiskertekkel díszítik majd otthonuk környékét.

 

 

Buday Mária

A képek Komárom közösségi oldaláról származnak.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!