Önkormányzati választások után: Megkezdődött az érdemi munka Rimaszombatban - Körkép.sk
Ágota, Ingrid
  • HUF: 388.38
  • USD: 1.08
  • -4 °C
  • 3 °C
Régió

Önkormányzati választások után: Megkezdődött az érdemi munka Rimaszombatban

Felálltak a bizottságok, képviselői klubok, frakciók, elmondták a prioritásokat. Kezdődhet a munka.

Nyitókép: Körkép.sk

 

Hétfőn, november 28-án sor került a rimaszombati képviselő-testület második ülésére. Az ülés programján a városi tanács, a testületi bizottságok és az egyes városrészek lakossági bizottságainak megválasztása volt. Ezenkívül jelölések történtek az egyes iskolai és óvodai tanácsokba, valamint a Steffe hőszolgáltató vállalat vezetésébe.

 

Az ülés elején Roman Vaľo képviselő bejelentette, hogy öt taggal képviselői klubot alapítottak Együtt Rimaszombatért néven, amelynek elnöke Roman Vaľo képviselő lett.

 

SJE Nyílt nap

 

Városi tanácsot a következő időszakra a képviselő-testület a többségi képviselői klub és a polgármester javaslatára nem választott. Döntésüket azzal indokolták, hogy a környező városokban sehol nincs városi tanács, amely úgyis csak a polgármester tanácsadó szerve a törvényből kifolyólag. Érdekességként felmerült, hogy a városnak már 500 évvel ezelőtt is volt városi tanácsa.

 

A testületi bizottságokba a javasolt képviselők mellett polgárokat is javasoltak. A javasolt elnököket a testület többségi szavazással elfogadta. A jelölésnél 2 estben volt vita, az új klub a saját embereit javasolta, de javaslatuk nem ment át, a többségi klub leszavazta őket.

 

A további jelöléseket is megszavazta a testület.

 

 

Jozef Šimko polgármester a legtöbb esetben támogatta a képviselők javaslatait, figyelmeztetett viszont, hogy a költségvetés nagymértékben az energiaárak alakulásának függvénye lesz.

 

Ismertette a testülettel, hogy fő prioritása a szabadkai körforgalom kiépítése. Az ígéretek szerint a beruházásnak a jövő évben készen kell lennie. Másik, nem kevésbé fontos fejlesztés a 3×12 lakót befogadó idősek otthona lesz (szintén a szabadkai városrészben). A harmadik prioritása pedig az új kórház megépítése, amire a nyugdíjasotthon mellett szintén politikai ígéretet kapott.

 

 

A polgármester beszélt a képviselők által felvetett lakásépítési problémákról is. Az egyik a régóta húzódó családi házak építésére szolgáló telkek kialakítása, amelyet tavaszra ígér. A másik pedig a volt internátus krónikus problémája. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy MUDr. Obaidullah Mir képviselő realizálási javaslatát megvizsgálják. Amennyiben viszont az nem sikerül, a fiatal családoknak szánt lakások kialakításának fognak neki az internátusban. Véleménye szerint 132 lakást lehetne benne kialakítani úgy, hogy a városnak nem kerülne pénzébe, tekintve, hogy mindent az állam és az Állami Lakásalap fizetne.

 

Végezetül elhangzott az is, hogy a rimaszombati városi képviselő-testület az üléssel csaknem teljes egészében rendezte sorait, elkezdődhet tehát a munka, amelyre a városnak és lakosságának nagy szüksége van.

 

Mede Géza

A képek a szerző felvételei.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket