Nyitókép forrása: Mede Géza

 

Gömörpéterfala lakosai ez évben is nagy jelentőséget tulajdonítottak a falu karácsonyfája ünnepi feldíszítésének és megáldásának.

 

Már a plakáton, a hirdetéseiken érezhető volt, hogy az adventet és a karácsonyvárást most talán még komolyabban gondolják, mint eddig bármikor. A jelenlevők gondterhelt arcán látni is lehetett, hogy a merevséget nemcsak a hideg, rideg, nedves idő teszi, érzi ez a nép, hogy minden oldalról zúdul rá a baj. De érzi azt is, hogy ezen sokat tud enyhíteni az egymás iránti szeretet, Isten közelsége és a remény.

 

„Hiszen az Atya az emberiség bűnei enyhítésére elküldte a földre egyszülött fiát, hogy Ő legyen a reménységünk ezekben az időkben. Főleg aktuális ez így karácsony előtt, tudva, hogy már úton van a fiú, Jézus, aki mindnyájunk bűnét eltörölni jön közénk. És ez nagy remény ma mindenki számára”

 

mondta Juhász Attila atya, karácsonyt váró szentbeszédében, a község karácsonyfájának ünnepi diszítése alkalmából. Majd így folytatta:

  hirdetes_300x300   

 

„Jézus eljövetele mindnyájunk gyerekkorát idézi. Áldd meg Istenünk ezeket az embereket, hogy mindeki átérezhesse közülük a karácsony reményt adó közellétét!”

 

Fotó: Mede Géza

 

A kicsiny, ám kitartó résztvevői csoportot Keka Maros, a szervező Péterfaláért Polgári Társulás elnöke üdvözölte.

 

Megköszönte nekik a hozzájárulásukat a karácsonyfa feldíszítéséhez és a rövid kultúrműsorhoz. Ennek keretében karácsonyi versek hangzottak el, majd rövid, de kedves programmal léptek fel a legkisebb gyerekek is. Ezután a résztvevők behúzódtak az előkészített sátorba, amelyet betöltött a forralt bornak és a helyi vadásztársaság káposztalevesének az ellenállhatatlan illata.

 

Fotó: Mede Géza

 

Fotó: Mede Géza

 

Fotó: Mede Géza

 

 

Mede Géza

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.