Nyitókép: Matúš Vallo má rád Bratislavu/Facebook

 

Már telnek az élő karácsonyfák számára fenntartott tárolók – tájékoztatott Matúš Vallo pozsonyi főpolgármester a közösségi oldalán. Mint írta, az OLO – Hulladék elszállítása és megsemmisítése (Odvoz a likvidácia odpadu) január 4-től kezdte meg a kidobott karácsonyfák elszállítását.

 

Vallo elmondása szerint 2020 és 2021 fordulóján kísérleti projektet indítottak a karácsonyfák gyűjtésére, amelyeket értékes komposzttá dolgoztak fel. Idén második életet adnak a fáknak – a magánszektorból származó partnerekkel együttműködve a fákat faforgácslapokká dolgozzák fel, és 150 könyvespolcot készítenek belőlük, tele könyvekkel, amelyek a nyugdíjasotthonokat, az önkéntes központokat, valamint a gyermek- és családközpontokat fogják szépíteni.

 

A karácsonyfákat január 4-től kezdik gyűjteni. Az első két hétben a gyűjtést megerősítik, az elszállítás pedig február 25-ig fog tartani. A www.olo.sk/stromceky oldalon megtalálhatják a térképet az összes kihelyezett tárolóról, amelyek számát idén közel 800 darabra növelték.

 hirdetes_810x300  

 

Vallo tájékoztatása szerint a Stará Ivanská cesta 2. szám alatti OLO gyűjtőudvart is lehet használni, de ha lehet, inkább a tárolókat részesítsék előnyben. A polgárokat arra kérik, hogy a karácsonyfákat ne csomagolja be műanyagba, távolítsanak el róluk minden díszítést, és ne hozzák őket virágcserépbe.

 

A www.olo.sk/stromceky oldalon a túlzsúfolt, hiányzó vagy sérült tárolókat is lehet jelenteni.

 

Vallo minden pozsonyinak köszönetet mondott azért, hogy fenntarthatóbbá, tisztábbá és környezetbarátabbá teszik a várost.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.