Nyitókép: Körkép.sk

 

Március első harmadában ismét gonoszul megtréfált bennünket az időjárás, mintha április szertelenségét akarná lekörözni. Pénteken, a 18 °C fokos melegben már okvetlenül meg akartunk szabadulni télikabátunktól, és az átmeneti felöltőre sem volt semmi szükség.
Ezzel szemben 2023. március 11-én korahajnalban megérkezett a meteorológiai szolgálat által előre jelzett markáns hidegfront, és ezzel együtt a heves szél is. Emiatt többfelé másodfokú riasztás lépett érvénybe.

 

Az északnyugati irányú szél sokfelé viharossá fokozódott, és az erős széllökések bizony nem kerülték el Komárom térségét sem.

 

Sokszor megtapasztaltuk, hogy a viharos erejű szelek Komáromban nagyon szeretnek végignyargalászni a Duna folyásával párhuzamosan futó tágas Eötvös utcán, ami egyébként is közel fekszik a folyóhoz.

 hirdetes_300x300  

 

A jelenlegi szélvihar is megtette hatását, a hetes lakótelepen látható nyomokat hagyott a megtépázott fák, bokrok letört ágaival.

 

A szél leghevesebben a 12 emeletes toronyházak között tombolt, ahol az egyik épület bejáratának közelében hatalmas fenyőfát csavart ki tövestül. Szerencsére a fa nem a lakóház irányába dőlt, hanem épp az ellenkező oldalra, és az adott pillanatban nem járt arra senki, így személyes sérülés nem történt.

 

Úgy tűnik, a természet erőivel vívott küzdelem örökérvényű marad, és az emberi óvatosság minden időben szükségszerű.

 

Buday Mária

A képek a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!