Nyitókép: Körkép.sk

 

Rimaszombat városa városnapokat tartott. A COVID óta először egy jól sikerült rendezvényt, amely megmozgatta nemcsak a város apraja-nagyját, de ide csábította a széles vidék népét is. A gyönyörű idő is kedvezett, hiszen az „áprilisi” bolondos időjárásnak éppen a napokban szakadt vége. 

 

Így aztán minden egyben volt egy sikeres vásár megrendezéséhez.

 

 hirdetes_810x300  

 

Rimaszombat városa hagyományosan háromszor rendez vásárt az év folyamán. Az első ez a májusi, amely a városnapok keretén belül valósul meg, a másik – talán mind közül a legnagyobb – az őszi vásár szeptemberben, és szokott lenni még egy téli vásár, karácsony előtt, decemberben. 

 

Az árusok szokatlanul sokan voltak, megtelt velük a főutca is. A kínálatra se lehet panasz, bőven felvonultatták a szokásos vásári árukat, portékákat. Forgatták is a ruhákat, függönyöket, takarókat az asszonyok, a gyerekek a játékosos sátraknál bámultak és kérték szüleiktől a „jussukat”. Hát persze, ha már egyszer idehozták őket, akkor kapjanak is valamit. És itt volt még a férfinép. Ők az evés-ivás sátrakat járkálgatták körbe-körbe, fontolgatták, mit is válasszanak a sok földi jóból, kolbászt-e, csülköt, töltött káposztát, kacsacombot-e vagy cigánypecsenyét? De sokan bizony csak azon tanakodtak, hogy a kicsinyke pénzüket kolbászra költsék-e vagy sörre (féldecivel). 

 

 

Mert amilyen árak voltak, mindenre nem futotta!

 

A színpadon kulturális rendezvények folytak, melyek igen-igen vonzották az érdeklődőket. A nézők között örvendetesen sok volt a fiatal, akik csemetéiket is szívesebben látták a színpad előtt, mint a játékos sátraknál.

 

 

Sokan voltak, a jó időben Rimaszombat Főterén igazi vásári hangulat uralkodott. 

 

Csak az árak, azok voltak magasak, azok talán kissé beárnyékolták még a napocskát is.

 

 

Mede Géza

Képek: a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 10 olvasónak tetszik ez a cikk.