Nyitókép: Halász Béla Fb-oldala

 

Egymásnak adják a kilincset a gútai városházán az államigazgatás fontos szereplői, illetve a pártvezetők. A szűkös állami források ellenére a helyi polgármester, a független színekben nagy többséggel választást nyert Halász Béla igyekszik megyei és országos szinten egyaránt maximalizálni a lehetőségeket a város és a régió fejlesztése érdekében.

 

Az elmúlt napokban több komolyabb fejlesztést jelentett be, melyekre nagy szükség volt, de az elmúlt években nem került rá sor.

 

Kezdődnek az útfelújítások, zajlik a parkosítás

 hirdetes_400x285  

 

Gúta sok helyütt harminc év lemaradást igyekszik most behozni. Ennek egyik részeként helyi viszonylatban soha nem látott nagyszabású útfelújítást hajtanak végre a városban.

 

„A Béke (Mierová) és az Állomás (Staničná) utca egész 2,9 kilométeres szakasza kaphat új aszfaltburkolatot a nyár folyamán. Az anyagot a következő önkormányzati ülésen, június 5-én terjesztjük be a képviselők elé, a közbeszerzés már folyamatban, így ez már csak formalitás. Ezzel a lépéssel egy nagyon sokéves adósságot törleszt a város ezen utcák lakosaival szemben”
– jelentette be közösségi oldalán Halász Béla polgármester.
Mint elmondta, az ősz folyamán további utcák is sorra kerülnek, emellett az összes gyalogátkelőt a főutak mentén biztonságosabbá teszik, mi több, kivilágítást is kapnak.

 

Az elkövetkező hónapokban több új gyalogátkelőhelyet is kialakítanak és megkezdik a városon áthaladó kerékpárút tervezetét is.

 

„Ez az év a biztonságé lesz, ahogy ígértük”
– hangsúlyozta a polgármester.

 

A Méhecskés játszótéren azóta 6 darab fa is kiültetésre került, illetve 2 új padot is kihelyeztek. A játszótér egy részét pedig árnyékolóval is ellátják, védve a gyermekeket az erős napsugárzástól.

A Prágai tér lakói pedig új kiülőt kaptak. Gútán komolyan veszik a B-terv megvalósítását, mely az új polgármester választási programjának megnevezése volt.

 

Az új kiülő átadása. Kép forrása: Kiss Tibor Fb-oldala
Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.