Sporttörténelmet írt női K-1 500 méteren elért győzelmével Kozák Danuta: ő az első négyszeres magyar olimpiai bajnok kajakos.

 

Magabiztos elő-, majd középfutambeli győzelmét követően a döntőben gyengébb rajt után féltávnál már ő vezetett, 300 m-nél pedig olyan hajrát indított, amire versenytársainak nem volt válasza.

 

superfeed_219796151_7856_fit_860x552
Fotó: nemzetisport.hu

 

 hirdetes_400x285  

A kajakos Kozák Danuta 500 méteren aratott csütörtöki, riói diadalával Magyarország történetének 500. olimpiai érmét szerezte, egyúttal övé a 175. arany.

 

„Nem számítottam ekkora fölényre, ilyenekre nem gondol az ember. Azt akartam, hogy egészségesen versenyezzek, és hogy ki tudjam hozni magamból a maximumot. Sikerült. Szerencsére már túl vagyok a betegségen. Köszönöm Toma Józsefnek és az orvosi csapatnak, az egész szövetségnek, hogy tartotta bennem a lelket, tényleg nagyon sokat segítettek mentálisan is. London után a címvédés volt a célunk, így ez egy négyéves álom beteljesülése.”

 

– nyilatkozta Kozák Danuta az M4 Sportnak.

 

„Ennek a négy aranynak szerintem tíz év múlva lesz igazán értéke, amikor a fiatalságot arra kell buzdítani, hogy gyerünk fiatalok, kövessetek!”

 

tette hozzá Dauta.

500 méteren lett meg a 500. magyar olimpiai érem

 

A kajakos Kozák Danuta szerezte Magyarország 500. olimpiai érmét, amelyből 175 arany, 151 ezüst és 174 bronz. Kozák a magyar kajak-kenu sport 24. olimpiai aranyérmét is begyűjtötte egyben. A magyar sportolók eddig hét első, három második és négy harmadik helyet szereztek Rióban.

 

 

Forrás: MTI/nemzetisport.hu/m4sport.hu

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!