A helyi és a nemzetközi sajtó felemásan értékelte a riói olimpiát, s a játékok vasárnapi záróünnepségét is a hétfőn megjelent beszámolókban.

 

Brazília:

O Globo: „A riói olimpia hiányérzetet hagyott maga után. Az esőáztatta Maracana Stadionban az ország megtisztította a lelkét és az olimpia zárásaként egy új időszak kezdetét is ünnepelte. Az első dél-amerikai játékok felejthetetlen 17 napja úgy fejeződött be, ahogyan azt a brazilok szeretik és tudják zárni: bulival, érzelemmel, barátsággal és sok szambával.”

 

Nagy-Britannia:

Daily Mail: „Rio egy nagy durranással és locspoccsal búcsúzott.”
The Sun: „Az olimpiai játékok egy óriási, esőáztatta bulival zárult a Maracana Stadionban. Bár a híres aréna félig üres volt, mégis nagyszerűre sikerült a búcsú.”

 

 hirdetes_810x300  
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 22. Felhúzzák a japán zászlót a 2020-as nyári olimpiát rendezõ Tokió tiszteletére a XXXI. nyári olimpiai játékok záróünnepségén a Rio de Janeiró-i Maracana Stadionban 2016. augusztus 21-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Záróünnepség. MTI Fotó: Kovács Tamás

 

Franciaország:

Le Monde: „Ezen az estén egy kis hiányérzet uralkodott a Rio de Janeiró-i Maracana Stadionban. Az elmúlt két hétben Rio egy +csodálatos várossá+ változtatta magát, amely az előzetes kétségek ellenére sikert ért el. És ezután? Az álomból való ébredés kemény lehet. Miután a játékok varázsa elmúlik, a brutális realitás kerül előtérbe.”
Le Figaro: „A kötelesség teljesítve, a csodás időszak azonban brutális véget ér. A politikai kínlódással, gazdasági problémákkal és szociális nyugtalansággal megnehezített élet visszatér a maga valóságában Brazíliában.”

 

Németország:

Süddeutsche Zeitung: „Thomas Bach egy +új világot+ ígért ezzel az olimpiával. Valóban egy új világ volt látható ebben a két hétben. A kariókák, Rio lakosai a kocsmákban ülve követték a sporteseményeket, mert egy havi fizetésük egyharmadát kellett volna kifizetniük egy belépőért, s ilyet korábban még soha sehol nem láttunk. Még a Maracana is csak kétharmadig telt meg a záróünnepség idején.”
Bild: „Rio de Janeiro egy nagyot szóló záróünnepséggel búcsúzott az olimpiától. A Maracanában azonban a bulin sem volt teltház, s ez egy olyan része lesz ennek az olimpiának, amely sokáig az emberek emlékezetében marad.”

 

kov
Záróünnepség. MTI Fotó: Kovács Tamás

 

Spanyolország:

El Mundo: „Brazília nem volt a legjobb választás egy olimpia házigazdájának. A létesítmények nem készültek el teljesen a rajtig, számtalan dugó nehezítette a közlekedést, a biztonság az erőteljes rendőri jelenlét ellenére nem volt százszázalékos, a turisták és a sportolók pedig sokszor számoltak be rablásokról.”

 

Oroszország:

Szport-Ekszpressz: „Győzelem. Minden előzmény ellenére Oroszország negyedik az éremtáblázaton, s a sportolók 56 érmet hoznak haza. A csapat büszke lehet a riói olimpián nyújtott teljesítményére.”

Vedomosztyi: „A bajnokoknak, érmeseknek és edzőknek gratulálnunk kell a sikerekhez. A sportsikerek azonban mindig a felelős miniszter megítélését védik. Vitalij Mutko a doppingbotrány okozta nyilvánvaló csőd ellenére Oroszország és a sportolók védőjeként szerepel. A doppingügyben fennálló konfliktus Oroszország és a nemzetközi sportszövetségek között tovább folytatódhat.”

 

Lengyelország:

Fakt: „Szép és intenzív napokat hagytunk magunk mögött a riói olimpia végeztével. A záróünnepség hangos, színes és impulzív volt.”

Super Express: „Véget ért a Rio de Janeiró-i olimpia. A záróünnepség lélegzetelállító volt, akárcsak a sportolók teljesítménye a versenyeken. Valóban jól sikerült olimpia volt ez.”

 

 

forrás: mindenamisport.com / MTI
borítókép: itv.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!