Ahogyan arról már beszámoltunk  szerdán reggel 8.00 óra után leszállt Budapesten az úgynevezett aranygép. A járattal csaknem 150 fő érkezett, köztük sportolók, kísérők, orvosok és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) stábjának tagjai is.

 

A MOB tájékoztatása szerint az olimpián érmet nyert versenyzők közül a három arany- és egy ezüstéremmel záró úszó, Hosszú Katinka, a párbajtőrben olimpiai bajnok Szász Emese, az aranyérmes női kajaknégyesből Szabó Gabriella, Csipes Tamara és Fazekas-Zur Krisztina, továbbá a férfi párbajtőrcsapattal bronzérmes Rédli András tartózkodott a fedélzeten.

aranygep750-1
Az úgynevezett Aranygépen még az indulás előtt készített fotót Szabó Miklós.

 

A légikikötőben a hagyományoknak megfelelően kettős tűzoltó vízsugárral fogadták a repülőgépet.

 

 hirdetes_400x285  
DSZZS20160824008-800x533 mti
Fotó: MTI

 

image-103-800x533 csudai sandor foto
Fotó: Csudai Sándor

 

A vízsugár után ebben a köszöntésben részesültek a hazaérkező versenyzők:

 

image-107-800x533 csudai sandor foto
Fotó: Csudai Sándor

 

rio11 mti
Nagy csoportkép a landolás után (Fotó: Szabó Miklós, MTI).

 

És…..megérkeztek a riói olimpia főszereplői, akik két héten keresztül bearanyozták a napjainkat.

 

6u1mjIAs9VcSqe1Gys mti
Lentről felfelé: Fazekas-Zur Krisztina kajakos kétszeres olimpia bajnok, Kovács Sarolta öttusázó, Szabó Gabriella háromszoros olimpia bajnok kajakos és Szász Emese olimpiai bajnok vívó (Fotó: MTI).

 

DSZZS20160824010-640x960
Hosszú Katinka úszó és férje, edzője, Shane Tusup kiszáll a magyar olimpiai csapat Rio de Janeiróból érkezett repülőgépéből a Liszt Ferenc-repülőtéren (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt).

 

ea8cfa12451dcd3d8e835814741cd641-442x600 foto pozsonyi zita
Fotó: Pozsonyi Zita

 

A küldöttség köszöntésére nem a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren került sor, hanem a Syma-csarnoknál, ahol a tervek szerint a vasárnap véget ért olimpia valamennyi magyar érmese színpadra lépett.

marton nemzetisport.hu
A bronzérmes Márton Anita is kiment a társak érkezésére, majd elutazott versenyezni (fotó: nemzetisport.hu).

 

Cseh Lacit már mikrofonvégre is kapták:

 

„Én örülök az ezüstéremnek, de úgy érzem, hogy lehetett volna esélyem a legjobbnak lenni, sajnos ezzel nem tudtam élni, úgyhogy ez egy kicsi hiányérzetet ad nekem, de hát önmagában véve azért egy ezüstéremmel elégedettnek kell lenni”

 

vélekedett.

20160824cseh-laszlo-olimpia-2016-rio cseh laci All rights reservedMudra Laszlo
Cseh László olimpiai bajnok (fotó: Mudra László).

 

Az olimpikonok hivatalos köszöntése nem sokkal fél 10 után kezdődött, a magyar csapat tagjai vastaps és hangos éljenzés közepette, a háromszoros olimpiai arany- és egyszeres ezüstérmes Hosszú Katinkával, és edző-férjével, Shane Tusuppal az élen vonultak be csarnokba.

 

000syma1 friss.hu
Fotó: friss.hu

 

Hosszú Katinka büszkén emelte a magasba olimpiai érmeit.

 

„Nagyon készültünk, tényleg az elmúlt négy évben én nem pihentem egy két-három napnál többet, tehát minden világbajnokság után mi mentünk vissza edzeni és és tényleg erre készültünk, az elmúlt négy évben folyamatosan. Én éreztem, hogy bennem van tényleg, én attól tartottam, arra készültünk hogy ne izguljak túlságosan, hogy ne legyen az hogy túl nagy a teher rajtam, amit éreztem Londonban”

 

mondta.

 

02000 mti
Fotó: MTI

 

Kozák Danuta elismerte, mivel három számban indult, így nem örülhetett túlságosan az első aranynak, viszont a harmadiknak annál jobban.

 

7koszticsak mti
Kozák Danuta és Hosszú Katinka (fotó: MTI)

 

Budapest, 2016. augusztus 24. Imre Géza, Szász Emese és Szilágyi Áron vívók (b-j) a magyar olimpiai csapat tagjainak köszöntésén Budapesten, a Syma Rendezvényközpontban 2016. augusztus 24-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Imre Géza, Szász Emese és Szilágyi Áron vívók (b-j) a magyar olimpiai csapat tagjainak köszöntésén Budapesten, a Syma Rendezvényközpontban 2016. augusztus 24-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

 

Kapás Boglárkát, a riói olimpia szépségkirálynőjét is faggatták a riporterek.

bscap00235 m4sport.hu
Fotó: m4sport.hu

 

itthon2
Fotó: haon.hu

 

L3125901
Szilágyi Áron (fotó: Béres Márton)

 

„Szerintem mindig lesz bennem egy örök hiányérzet, mert hát azért elég közel voltam az aranyhoz, és mint lésportoló azért arra törekszem, hogy hogy nyerjek minden asszómban, az hiányozni fog, de hát azért most már tudom értékelni az ezüstnek a csillogását, meg hát azért kicsit kárpótolt a bronzérem utána”

 

mondta Imre Géza.

L3125915
Imre Géza (fotó: Béres Márton)

 

L3125903
Fotó: Béres Márton

 

Összeállította: Körkép.sk

Nyitókép: Béres Márton fotója

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!