Plavčantól, az új oktatási minisztertől a nyilvánosság elvárja (…), hogy minden megváltozik. Hogy ezen, a már évek óta büntetést érdemlően elhanyagolt területen végre előrelépések történjenek, és hogy az oktatást alkalmasabb szakember vezesse, mint az összes eddig miniszter együttevéve – és volt belőlük bőven.

 

Az ok tárgyilagos és politikai. Tárgyilagos az a tény, hogy a szegény tanárok buta diákokat termelnek.(…) Az oktatás alacsony színvonalára ma a nemzetközi tesztek és összehasonlítások rossz eredményei is rámutatnak, mint egy fasiszta jellegű párt sikere a fiatalok körében, vagy a fiatalok hatalmas kivándorlása külföldre.

 

(…) Az új miniszter első kijelentései a nyugalomról és a stabilitásról megkérdőjelezik, hogy vajon éppen ő és Erik Tomáš hozzák majd el az észrevehető változást: jobb fizetéseket a tanároknak, minőségi oktatást, és szabad szellemet az iskolákban, ami egyre intelligensebb és felkészültebb fiatal generációt termel.(…)

 

 hirdetes_810x300  

Ha nem változik semmi, akkor a tanárok minden bizonnyal újra hallatnak majd magukról. Annál is inkább, mivel a társadalom hangulata is egyre inkább kritikus a kormánnyal szemben, amelyet a választók nagy része (többsége) valójában elutasított – ennek ellenére azonban esélyt kapott a javításra. Csalódás esetén így nem csak az új miniszter bukhat, hanem közvetlenül az egész Fico-kormány is.

 

SME – Márius Kopcsay: Prepadnutie hrozí nielen ministrovi, ale celej vláde

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!