(..) Amikor az Amerika Hangja rádiót vagy a Szabad Európát hallgattuk,  a kommunista ideológusok uszító külföldi adókról beszéltek és arról, hogy mi itt békésen akarunk dolgozni.

 

Ma külföldi érdekekről és a média szlovákellenes összeesküvéséről beszélnek. A miniszterelnök részéről a sajtó és egyes személyek szlovákellenesnek való titulálása, akik leírjék, mi történik itt, ami a kormánynak nem túl hízelgő, csak a kommunista propaganda szófordulat egy változata.

(..)

Az ország lakosai és gyerekeik nem kötelesek az ország legerősebb emberétől félelmet terjesztő szavakat hallgatni, mely tele van haraggal és gyűlölettel, megosztja a közösséget, a bordélyházak szellemi világába juttat el minket, ahol az ilyen kifejezések szerzője vélhetően mozog.

 

 hirdetes_810x300  

Jól ismerem a hidegháború időszakából megbízhatóan felépített ellenségkép érzését valamint a kétarcú rezsimet, amely félelemkeltésre használta a  rendőrséget, és amely minden eszközzel küzdött a belső ellenség ellen.

(..)

Egy demokratikus ország politikai vezetése nem sajátíthatja ki a hatalmat és nem tehet úgy, mintha az ország csak az övé lenne. A gyanús eljárást ki kell vizsgálni, melyről az illetékes szervnek be kellene számolnia, akkor is, ha erről a Komsomolskaya Pravda írna.

 

Az újságírókat sértő, mérgező kifejezések a kormányfő szájából nagyon rossz precedenst jelentenek. Egy ilyen verbális erőszak csak hírnöke a jövőbeli polarizációs folyamatnak.

(..)

Szégyenletes, hogy a politikusok túszul ejtik az ország lakosait és azzal zsarolják őket, ami mindenkié. Az országban, ahol mindenki tisztességesen és félelem nélkül szeretne élni. Azok is, akik külföldi egyetemekről térnek haza, és azok is, akik itthon nevelik gyerekeinket.

(..)

A miniszterelnök korábban azt mondta, logikus, hogy ha valaki gazdag, akkor jobb ügyvédje lesz, aki mindenből kihúzza. Hétvégén a rádió élő adásában újra hangsúlyozta, hogy a törvény előtti egyenlőséget és a minden ember egyenlő elvét nem ismeri el a közmédia szerkesztőjével szemben, aki csak a munkáját végzi. (..)

 

Ez a sok düh csak azért van, mert valaki felhívta a figyelmet arra, hogy közpénzzel való visszaélés gyanúja áll fenn,  és kételyeit megosztotta a nyilvánossággal. (..) Ha a SMER hegemóniája tovább fog tartani, vajon hány Robert Fico fejéből származó gondolatot kell elszenvednünk?  Nem utolsósorban pedig nyitott kérdés, hogy mi következik utána.

 

SME.sk – Miroslav Kocúr:  Je to naše Slovensko, nie vaše, pán premiér

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!