Úgy tűnik, hogy Fico kétségbeesett helyzetben van. A jól értesült forrásokból származó információk Peter Kažimír pénzügyminiszter államfőjelöltségéről ezt nagyon jól mutatják. Arra utalnak ugyanis, hogy amire Ficonak leginkább szüksége van, az saját és Robert Kaliňák büntethetetlensége, és ráadásként valami jól fizető pozíciónak is örülne, ami a büntetlenséget tekintélyes honoráriummal fejelné meg. Szóval, még mindig álmokat dédelget az alkotmánybírói posztról, de ahhoz, hogy ezt az álmát megvalósítsa, szüksége lenne arra, hogy a Smer ültethessen elnököt az államfői székbe.

 

Miroslav Lajčák foggal körömmel védekezik, Peter Pellgrini megelőzendő a problémákat előre egyértelművé tette, hogy nem jelölteti magát, ezért Fico kétségbeesésében Kažimírral hozakodott elő. Nem kételkedem abban, hogy Lajčákhoz és Pellegrinihez hasonlóan ő sem az államfő posztról álmodik, de kissé más helyzetben van, mint az előző kettő.

 

Kažimír ugyanis más, lukratívabb, nyugodtabb nemzeti banki abíciókra hajt, amit azonban csak Fico segítségével kaphat meg. Vagyis függ tőle. Indulsz államfőnek, és ha esetleg nem jönne, lehetsz a nemzeti bank elnöke. Ha nem indulsz, az utóbbi sem kell neked.

 

 hirdetes_810x300  

(…)

 

Sme.sk, Superkandidát Kažimír? Čisté zúfalstvo (píše Ivan Mikloš)

Nyitókép: Sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!