Nyitókép: Ľuboš Pilc/Pravda

 

A Polip, amelyik túlnőtt az országon és a karjaival elszívja a közforrásokat. A Gorilla, amelyik egyetlen ütéssel szétszúzza a jogállamba vetett hitünket és erkölcsi hanyatlással, korrupcióval fertőzi meg azokat, akik elsuhannak körülötte. Ezek a képek csupán az állatvilággal szemben nem igazságosak, de Szlovákiában sajnos a valóságot tükrözik.

 

Azután, hogy a rendőrség a Gorilla-ügyirat hanganyagát találta meg Marian Kočner széfjében, ismét megmutatkozott, hogy ez az aljas üzletember, bérelt rágalmazó, régóta védett csaló az újkori Szlovákia legnagyobb botrányainak többségében benne van.

 

 hirdetes_810x300  

(…)

 

A Gorilla hasonló trauma, mint az államfő fiának elrablása, vagy más olyan bűntett, amit sosem vizsgáltak ki alaposan. A Penta PR részlege jó pár rétegnyi drága festéket kent erre az ügyre, de ezek a rétegek hamarosan leomlanak.

 

Egyre több réteg fog leomlani egészen addig, amíg a Gorilla sziluettje mögül előbukkannak azok, akik a kis lakásból províziókat, nyereségeket és ajándékokat osztogattak, és végeredményben úgy taposták el a mi bizalmunkat, mint egy el nem szívott cigarettát. Kormányfő, oligarcha, miniszterek és szolgák, azoknak a serege, akik legalább az egyik szemüket készségesen behunyják. De egy jó kis összegért cserébe a teljes vakságot is elfogadják.

 

(…)

 

Alapos kivizsgálásra kerül valaha a Gorilla? Meg lesznek büntetve azok, akik megvesztegettek? A „bűntett nem történt meg“ szlogen már csak egy rossz vicc. Senki sem nevet rajta. Várunk a rendőrség további lépéseire, amelyik az utóbbi időben a védelem és a szolgálat jegyeit kezdte produkálni.

 

Talán a Gorilla-történet végül az összes szlovákiai oligarcha számára ezópusi mesével végződik: a múltat nem változtathatod meg, a PR és a mediális befektetések pedig nem jelentik a kulcsot a tisztességes vállalkozók családjába. A kulcs egyedül a felelősségvállalás.

 

(…)
Sme.sk, Beata Balogová: Aj Kočner je Gorila

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!