Az elfuserált helyszíni szemlét leszámítva keddig semmi érdembeli dolgot nem lehetett felróni a Ján Kuciak és Martina Kušnírová gyilkosságát vizsgáló csoportnak.

 

Amennyiben a belügyminisztérium és a rendőrség új vezetőségét csak és kizárólag ez alapján a nyomozás alapján ítéltük volna meg, akkor egyenesen kijelenthettük volna, hogy ismét a nyilvánosság bizalmának elnyerésén dolgoznak.

 

Csakhogy Denisa Saková belügyminiszter asszony azon döntése, miszerint a nyomozás egy részét (Maroš Žilinka ügyész és Daniel Lipšic meggyilkolásának előkészítését) kivonja a Kuciak-ügyön dolgozó rendőrök hatásköréből és a belső rendőri ellenőrzéshez utalja, egy alapos botrány kirobbanását vetíti előre.

 

 hirdetes_300x300  

Mivel a belső rendőri ellenőrzés csak a rendőröket vizsgálja, ezért fennáll az a gyanú, hogy valaki gyanúsítottként bukkant fel az ügyben, vagy csupán arról van szó, hogy Saková durván átlépte a hatáskörét.

 

A miniszternek nincs joga beleavatkoznia az egyes ügyekbe, de az sem engedélyezett neki, hogy az ügyeket az általa irányított egységhez utalja. Az a magyarázat pedig nem állja meg a helyét, miszerint így akarja megakadályozni a nyomozással kapcsolatos információk kiszivárogtatását.

 

(…) Sakovának bármilyen kétséget szét kell oszlatnia afelől, hogy éppen most kezdett el beleavatkozni a nyomozásba. Amennyiben nem fog mindent részletekbe menően elmagyarázni, beigazolódik az a gyanú, hogy valaki azon fog igyekezni, hogy az eddig felhalmozott szennyet eltüntesse a nyilvánosság tekintete elől.

 

Sme.sk, Jakub Filo: Sakovej krok je na hrane zákona, musí ho jasne vysvetliť

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!